Inviterer til cruxing og turfest i Gressvikmarka utenfor Fredrikstad

Det rigges til ny stifestival i Fredrikstad 22.-24. april, med cruxkonkurranse, mye lek og mye sosialt i Gressvikmarka.

Sist oppdatert 15. april 2016 kl 06.00
stisykling fredrikstad gressvik gressvikmarka cruxjam
SYKLING I FREDRIKSTAD: Espen Berg-Johnsen lot seg ikke skremme av litt fuktige forhold i fjor og cruxet seg både opp og ned det meste arrangørene hadde å by på. Foto: Magne Klann

For fjerde år på rad blir det stifestival og cruxjam i Gressvikmarka i regi av Gressvig IF Stisyklister, med fullpakket og rikholdig program fra fredag ettermiddag til søndag ettermiddag.

– I år står også pumptracken klar i tillegg til at vi har utvidet ferdighetssenteret med en tilrettelagt teknisk sti. Dette gleder vi oss til å vise frem, sier Pål Valbjørk.

Han er en av ildsjelene bak arrangementet, og forventer mellom 100 og 150 besøkende fordelt på fellestur, jam og publikum.

Vi gjør dette for å kunne vise frem vårt område og vise folk hva stisykling går ut på. Selve jammen er en uhøytidelig konkurranse med masse prestisje involvert. Det å trene på vanskelige crux i terrenget gjør deg til en bedre stisyklist, sier Valbjørk.

Leirplassen åpner klokka 15 på fredag, og klokka 17 kjøres helgas første fellestur.

Lørdag byr arrangørene på stiturer for alle fra nybegynner til avansert, cruxjamming med kåring av cruxkonge og forhåpentligvis også en cruxdronning, kidcrux for de minste, utstyrsdemoer, pumptrack, lek, grilling og cruxfest.

Søndag blir det mulighet for flere turer fra klokka 10 til 16, blant annet langtur på 3-4 timer i søndagstempo, teknisk stitur med mye crux, nybegynnertur for jenter, og ikke minst FFF-tur: "For fete kæller, fete syklær, på fete stiær."

Slik gikk det i fjor: Cruxjammet gjennom helgen

Saken fortsetter under

stitur cruxjam - foto arrangøren 1280x
Stitur på sitt beste på Fredrikstad Cruxjam. Foto: Arrangøren

Stitur på sitt beste på Fredrikstad Cruxjam. Foto: Arrangøren 

Cruxjam
Fredrikstad Cruxjam er ett av høydepunktene i festivalhelga, og er en useriøs konkurranse med fokus på lek, teknikk og finesse, ikke på fart og kondis. Jamen passer for alle som liker utfordringen med å beseire vanskelige crux, sier Valbjørk og forklarer at cruxjamen kommer til å foregå slik:

Alle får utdelt et personlig "cruxkort" så sykler deltakerne samlet til første crux. Alle har tre forsøk per crux. Når alle har hatt sine tre forsøk cruxer følget seg videre til neste crux.

Kortet inneholder 10-12 crux av ulik vanskelighetsgrad med avkrysningsruter, og arrangøren tar forbehold om at noen crux kan måtte kuttes noen om det tar for lang tid.

Det gis mer poeng for å klare cruxet på første forsøk enn på tredje, noen crux har bonuspoeng, og arrangøren frister med fete premier. I fjor var det utfortalentet Brage Vestavik (17) som ble cruxkonge.

– Brage har blitt proff og kommer ikke til å delta i år. Dette åpner for andre til å kronet til konge, sier Valbjørk.

Mer informasjon om stifestivalen og cruxjamen

 

Fredrikstad Crux jam 2015 - Cruxkonge Vestavik - Magne Klann 1400x924
Brage Vestavik ble cruxkonge 2015. Foto: Magne Klann

Brage Vestavik ble cruxkonge 2015. Foto: Magne Klann

Kidcrux 2015 - Foto Arrangøren
Kid crux for de minste gjør stor lykke. Foto: Arrangøren

Kid crux for de minste gjør stor lykke. Foto: Arrangøren

grillings - fredrikstad cruxjam - foto arrangøren
Grillings hører med, uansett vær. Foto: Arrangøren

Grillings hører med, uansett vær. Foto: Arrangøren

Publisert 15. april 2016 kl 06.00
Sist oppdatert 15. april 2016 kl 06.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen