Friksta kikkstartær såmmærn!

Var overskriften kaudervelsk for deg? Et hint; vi skal til Østfold, hvor det bys opp til sykkelfest om noen uker!

Sist oppdatert 9. april 2014 kl 00.00
Ikke bare cruxing: Trond Vidar Storhaug Kjellén viser at stiene i Gressvikmarka ikke bare består av crux og knot.
Ikke bare cruxing: Trond Vidar Storhaug Kjellén viser at stiene i Gressvikmarka ikke bare består av crux og knot.

De fleste terrengsyklister på det sentrale østland har lært seg forskjellige områder i Østfold å kjenne, siden det gjerne tilbys vår og tørr-ish-e stier en god del tidligere enn eksempelvis Oslo- eller Drammensmarka.Det dukket sågar opp et lite arrangement ifjor høst, kalt Fredrikstad Cruxjam, som navnet tro bestod av en gjeng som målte seg og sine evner opp imot moder jords kronglepartier. Nå skal de gjenta dette, men større og bedre, som seg hør og bør. Så sett av helgen 26.-27. april og sett retning mot fylket med flere æ'er og ø'er i språket enn konsonanter!

Helgens opplegg ser ut som følgende, i arrangørenes egne ord:Lørdag 26. april10.00-12.00    Oppmøte, registrering, test av demosykler, juging12.00-16.30    Fredrikstads legendariske cruxejam.20.00              NM i dekkskift. Søndag 27. april10.00-12.00    Test av demosykler og enda mer juging.12.00-16.00    Fellesturer.16.00              Vi reiser hjemDet bys på forskjellige fellesturer, som burde tilfredsstille de fleste stisyklister, beskrivelsene lyder:

  • Turbotur med Tommy skal druse av gårde på flytsti uten å ta hensyn til crux og knot.

  • FFF-tur med Pål beskrives av østfoldingene som «en tur for fete kællær, fete syklær på fete stiær,» og kan vel tolkes dithen at ambisjonsnivået er bedagelig.

  • Crux og tull med Ole og Sten er sannsynligvis selvforklarende, her er det mestring av knot som gjelder.

  • Jentetur med Marie og Kari-Anne bør nok være like selvforklarende.

Cruxjamen er høydepunktet for stifestivalen, og er et konkurranseformat hvor ti crux skal forseres til stilpoeng. Tre forsøk står til rådighet, og når alle har brukt sine tre, sykler man videre til neste problem. Om dette bare høres slitsomt ut for deg, er det nok også populært med øldrikkende og heiende publikummere.Overnatting fikser du selv med telt på Ulvesletta, men sykkelvask, dusj og toalett er sørget for via Gressvik Ils klubbhus i nærheten. Christian Alshus, kjent fra forumet for sine fatbikepackingovernattingsturer vil trå til med tips og triks fra livet i villmarken for de som føler seg usikre på teltlivet. Interessert i litt østfoldsk slaraffenliv? Meld deg på hos Nedre Glomma Stisykleklubbs facebooksider!

Publisert 9. april 2014 kl 00.00
Sist oppdatert 9. april 2014 kl 00.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen