Cruxing i Gressvikmarka i Fredrikstad

Et av stisyklisters vårtegn er valfart til bare stier i Østfold. Nå er det bare noen dager til Fredrikstad Cruxjam, med guiding og cruxing om hverandre.

Sist oppdatert 21. april 2015 kl 06.51
stisykling fredrikstad gressvik gressvikmarka
CRUXJAM I GRESSVIK: Fjorårsknoting i Gressvikmarka utenfor Fredrikstad. Foto: Andreas Ådnem

Det som tyder å bli en årlig fest er altså rett rundt hjørnet.

Til helgen skal en gjeng stisyklister til pers under 2015-versjonen av Fredrikstad Cruxjam, opp, ned og over kronglete partier på de ellers så fine barnålsstiene og svabergene i Gressvikmarka. 

Les også om fjorårsfestivalen her.

15-36-29
15-36-29

Ikke bare knot: Skogene rundt Fredrikstad er tilfeldigvis også fulle av flytstier. Foto: Kristoffer H. Kippernes

Gresvik IF Stisyklister, som arrangørklubben kaller seg, fikk bare enda mer motivasjon av fjorårets suksesshistorie av en minifestival, og gjør en elegant repetisjon i år. Det betyr at om du overhodet ikke er interessert i å hnnnnnghe deg opp tilsynelatende umulige knotpartier, er det flust av muligheter til å bare sykle med andre likesinnede. Grill og leskedrikk vil nok også være noterbare innslag. 

Les også: Festlig med stifest

Programmet er temmelig omfattende for en helg, vi kan generelt si at det vil være noe for de fleste stisyklister, enten de er barn eller det arrangørene kaller det sterkeste kjønn, fete kællær eller stravajunkies. Trek, Mondraker, Soon, Slasa og Surly dukker opp med demosykler, og selvfølgelig: det blir Cruxkonkurranse. 

Påmelding finner du også ut av på den åpne Facebooksiden til Cruxjam, uavhengig av om du selv bruker den slags eller ei.  

Publisert 21. april 2015 kl 06.51
Sist oppdatert 21. april 2015 kl 06.51
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen