Skullerudprosjektet er inne i siste fase og avslutningen feires med stibyggercamp i 17.-19 juni. Nå utvider NOTS påmeldingsfristen til 15 juni, slik at flest mulig skal kunne bli med.

Bjørn André Enoksen i NOTS er prosjektleder i Skullerudstiene/ Pioneren, som er NOTS stiprosjekt i Østmarka. Han er opptatt av å dele den kompetansen som NOTS sitter på innen stibygging og bærekraftige sykkelprosjekter. Han er glad for at så mange vil lære å bygge sykkelstier, både eksterne og fra egne rekker.

Annonse

– Både Ingrid Hokstad fra sentralstyret samt en stedsutvikler fra Norefjell meldt seg på. Vi er uansett fire-fem fra lokallaget i Oslo som vil holde på, og vi regner med at grunnfjellet av dugnadshjelp vil være til stede, så det kommer til å bli bygd sti så det holder i løpet av helga, sier Enoksen.

Det NOTS har fått til i Østmarka, både på rent fysiske anlegg og stier, så vel som samarbeid og diplomati med andre brukergrupper er unikt. Derfor arrangerer NOTS Oslo og Omegn stibyggercamp i tre dager til ende.

– Målet med campen er å vise hvordan det er mulig å utvikle bærekraftig sykkelsti som ivaretar kulturlandskapet. Vår tanke er at hvis vi får ting til å fungere i de travleste områdene rundt Oslo, viser vi vei for resten av landet, sier Enoksen, som har et tettpakket program for helga.

Saken fortsetter under

NOTS sticamp - NOTS 1400x934
Stibygging er en vitenskap, og NOTS Oslo og Omegn sitter på mye kompetanse de gjerne vil dele. Foto: NOTS

Stibygging er en vitenskap, og NOTS Oslo og Omegn sitter på mye kompetanse de gjerne vil dele. Foto: NOTS

Les også: Enden er nær 

Kompetanseflyt og sykkelglede
– Vi vil i løpet av helgen bygge sti der vi bruker all kunnskapen vi har fra prosjektet. Vi vil befare terreng og vise hvor sti bør gå, og hvordan man best bruker terrengets naturlige styrker og tråkk som finnes i det. Det blir tørrmuring og klopping med treplugger, innføring i kreativ bruk av enkle taljer og stropper i tillegg til demonstrasjon av tunge redskaper og egenkomponerte anretninger. Disse vil være mulig å bestille fra vår verkstedmester i etterkant, sier Enoksen.

Men det blir ikke bare undervisning. NOTS legger opp til guidet sykling, praktisk stibygging og leirliv. NOTS vil sette opp sin stibyggerlavvo der de serverer lunsj og grillmiddag. Deltakerne kan overnatte i eget telt, eller bare være med på den organiserte aktiviteten.

Bindende påmelding til stibyggercampen gjøres til NOTS innen 11. juni (via VIPPS: NOTS Oslo 13077). Campen har i utgangspunktet ikke noe øvre tak for antall deltakere, men blir antall påmeldte utfordrende, kan NOTS bli nødt til å stenge påmeldingen.

Les mer om stibyggercampen på NOTS hjemmesider og Facebook 

NOTS stibyggercamp - NOTS Oslo og Omegn 1400x924
Det blir tid til pauser underveis, og NOTS frister med at campen inkluderer både stisykling og sosialt. Foto: NOTS

Det blir tid til pauser underveis, og NOTS frister med at campen inkluderer både guidet stisykling og sosialt, samt digg mat uansett brannfare. Foto: NOTS