NOTS Tromsø og omegn fortviler etter at stibyggerutstyret til lokallaget ble stjålet i slutten av juni. 

– Vi oppdaget tyveriet da vi skulle ha dugnad 20. juni. Stort sett alt vi hadde av verktøy er blitt stjålet. Dette er veldig trist og irriterende for oss, sier Vegard Voll Bøyum, som er leder i NOTS Tromsø og omegn. 

Les også: Vil etablere sykkelpark i Tromsø

Etterlyste utstyr og tips
Bøyum gikk da ut med en etterlysning i sosiale medier i håp om at det forsvunne verktøyet skulle dukke opp. En måned senere har fortsatt ingenting dukket opp, verken utstyr eller tips om hvem som kan ha tatt det. 

– Det var noen som hadde sett at alt verktøyet lå strødd rundt et par dager før dugnaden. Verktøyet og utstyret har ennå ikke dukket opp, og det er veldig surt at det blir stjålet, sier Bøyum.  

Det var fra Bak-Olsen at verktøyet ble stjålet. Etter omfattende leting i området fant lokallaget igjen en sag, en hakke og fire plastbøtter som var slengt utfor en skrent. Resten er fortsatt borte. 

Saken fortsetter under

NOTS Tromsø og omegn - utstyr 700x
Dette er alt som er igjen av utstyr hos NOTS Tromsø og Omegn etter verktøy- og redskapstyveriet i juni. Foto: NOTS Tromsø og Omegn

Dette er alt som er igjen av utstyr hos NOTS Tromsø og Omegn etter verktøy- og redskapstyveriet i juni. Foto: NOTS Tromsø og Omegn 

Full stans i stibyggingen
Uten utstyr og verktøy står all dugnadsaktivitet stille. 

I august i fjor arrangerte det nyetablerte lokallaget en stibyggercamp i regi av Rekkje Stiutvikling, og i fjor høst begynte NOTS Tromsø og Omegn med å etablere sykkelpark og et bærekraftig stinett i Bak-Olsen, et populært friluftsområde i Tromsø. 

Les også: Etablerer NOTS-lag i Tromsø