Stipatruljen og Henrik Kippernes har nylig kommet hjem fra et besøk til Gloppen i Sandane (Nordfjord). En sykkelopplevelse han selv var veldig spent på. Forventningen var bratt, vått og teknisk. Det stemte ganske bra. Men det lokale miljøet hadde gjort en enorm jobb med å bygge bærekraftige stier. Her finnes det litt av hvert for alle, og Kippernes melder om at de har vært svært framtidsrettet. Oppgaven med å ta hensyn til ferdsel i mark og bærekraftig bruk av den har de tatt svært alvorlig.
– En svært bra dag, morro å få syklet skikkelig teknisk sti i vakker natur, ikke minst når guidende fra Nordfjord Grovsyklarlaug (Nikolai Sele og Pål Kristian Gimmestad) er rå på sykkel, sier programleder Kippernes.

LES OGSÅ: Elsykkel på sti. Hva slags friluftsliv vil vi ha?

Annonse

Saken fortsetter under bildet

RETT I FJORDEN: Lite å si på omgivelsene for syklister som tar seg turen til Gloppen. Bilde: Magnus Roaldset Furset

Hvilke ringvirkninger ser du av arbeidet som er lagt ned her i forbindelse med sykkelsatsningen foreløpig?

Ringvirkningene er vel forventet lokalt og satsningen en svært god start for å danne sykkelmiljø som favner nedover i alder og bredt. For vår del fikk vi en visning av både kommersiell og stor satsning, samt lokale enkeltpersoner og dugnadsarbeid. Nordfjord Folkehøgskule har også vært med å utvikle tilbudet med utallige dugnadstimer og nyter godt av Stisenteret som ligger bare fem minutter unna skolen. Besøkende kan jo også leie sykler her fra Nordfjord Aktiv. De har 15 fulldempere og to elsykler i stallen. 

Hvor mye er stiene tilrettelagt?
Stisenteret er bygd på bestilling og naturlig nok perfekt tilrettelagt, lav terskel og morro for alle ferdighetsnivåer og aldre. De bygde stiene var av teknisk karakter og mer for den godt vante. Også her to ytterpunkter, hadde vi tatt med litt natursti ved siden av, ville vi jo hatt all type sykling i løpet av en dag!

TILRETTELAGT: Det er lagt ned et enormt arbeid i stinettet i Gloppen de senere årene av blant annet Nikolai Sele og Pål Kristian Gimmestad fra Nordfjord Grovsyklarlaug. Bilde: Magnus Roaldset Furset

LES OGSÅ: - Helt objektivt sett synes vi banen er den fineste i verden

LES OGSÅ: Test av oppblåsbare liggeunderlag

Hvem passer denne syklingen for?
Stisenteret er for alle som liker å sykle, uansett alder og nivå. Natursti er mer for den viderekomne, men det er visstnok gode muligheter for mindre teknisk sykling i andre områder som vi ikke fikk prøvd dette besøket!

Hvis man skal legge inn et besøk med overnatting her, finnes det tilbud?
Gloppen hotell leverte eksellent service, flott hotell med god atmosfære og mat. Her kan man legge opp til skikkelig hotellweekend ved siden av!

Stipatruljen filmes og klippes av Magnus Roaldset Furset. Filmene inneholder produktplassering. 

STIPATRULJEN

EPISODE 1: Nøtterøy / Tønsberg

EPISODE 2: Alvdal

EPISODE 3: Gloppen

EPISODE 4: Hafjell

ALT AV STIPATRULJEN