/ Utfor

Hafjell Bike Park kan med enkle grep ta tilbake tronen

I den omfattende satsingen på sykkeltilbud i Norge er det fort gjort å glemme den enorme variasjonen av tilbud som finnes for sykling i Hafjell Bike Park

Sist oppdatert: 5. september 2019 kl 10.50
Lesetid: 2 minutter

I skyggen av landets beste downhillsykling er det dessuten et fantastisk nettverk av stier på høyfjellet innover bak heisanlegget til Hafjell og Mosetertoppen.

Stipatruljen og programleder Henrik Kippernes møtte den tidligere utforsyklisten Knut Løkås for en runde. Knut har jobbet i Hafell noen år, og vet hvor gullet skal oppdrives. 

I år ble det etablert en ny eierform på Hafjell, som ønsker å satse hardere på sykkel og sommerhalvåret. 

Saken fortsetter under bildet

LETT TILGJENGELIG HØYFJELL: Ta heisen opp og tråkk noen små høydemeter opp til Mosetertoppen, så åpner mulighetene seg. Hva med en varm kopp kakao på Pellestova (i bakgrunnen) mellom tråkkene? Bilde: Magnus Roaldset Furset
LETT TILGJENGELIG HØYFJELL: Ta heisen opp og tråkk noen små høydemeter opp til Mosetertoppen, så åpner mulighetene seg. Hva med en varm kopp kakao på Pellestova (i bakgrunnen) mellom tråkkene? Bilde: Magnus Roaldset Furset

Spørsmål til Henrik Kippernes: 

Hvilket inntrykk fikk du av Hafjell-besøket,nå som dere har vært innom en del av landets aller fineste sykkeldestinasjoner? 

- Min mening er at Hafjell har en glimrende beliggenhet for sykkel, da alle typer sykling. Reindyrking av utforsyklingen har nok appellert til én spesifikk gruppe, fremfor å trekke massene. Holder de på sitt toppnivå med kompetanse og råeste løypene, men klarer bygge ut et mer kommersielt tilbud vil jeg se dette vokse seg stort på kort tid!

De har tydeligvis bestemt seg for å satse ytterligere. Hvorfor det, og hva innebærer det for syklister?  

– Satsningen videre vil bety mye for sykkelnorge og sykkelturisme generelt! Jeg regner med de har fulgt nøye med hva som har skjedd med Trysil og hva sykkel kan gjøre med en destinasjon. 

Les også: Tips til å sykle i Hafjell Bike Park

Hvem passer Hafjell for i dag? 

– Slik det er nå, passer det familier som har noe sykkelerfaring, noen av løypene de har er allerede veldig overkommelig og snille, men totalinntrykket, med løyper, kart og familietilbud må mer på plass – og synliggjøres!

Hvordan er det med logistikken? Trenger man ha med egen sykkel? Kan man vaske utstyret der, og hvordan er det med overnattingstilbudet?

- Slik sett har Hafjell alt klart, full utstyrt heisbutikk med utsalg, verksted og utleiesykler! Ikke minst har de rutine fra ganske mange år tilbake allerede! Får de midlene som skal til, vil jeg tro de har tydelig klart for seg hva som skal utbedres!

Guiden Knut Løkås virket godt innkjørt i området?

– Guiden var særdeles godt kjent. Sleit litt med pappakroppen, med tok det igjen i lufta! Jovial råtass

Serien er laget av Magnus Roaldset Furset for Terrengsykkel.

 

Stipatruljen

EPISODE 1: Nøtterøy / Tønsberg

EPISODE 2: Alvdal

EPISODE 3: Gloppen

EPISODE 4: Hafjell

ALT AV STIPATRULJEN

Publisert 5. september 2019 kl 10.50
Sist oppdatert 5. september 2019 kl 10.50
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen