Den 380 kvadratmeter store asfalterte pumptracken i Målselv i Troms har vært planlagt siden i fjor høst, og for tre uker siden startet grunnarbeidet. Onsdag startet asfalteringen, og fredag er pumptracken altså klart til bruk, perfekt timet til starten er skoleferien.
Allsidig og sentralt
Det er Rekkje stiutvikling som har designet og bygget pumptracken, som foruten sedvanlige humper og doseringer også har et lite tabletop-hopp integrert i banen. Med asfaltdekke blir pumptracken både mer holdbar og værbestandig, men også mer allsidig, slik at den kan brukes til flere aktiviteter enn sykling.
– 380 kvadratmeter er en ganske vanlig størrelse for baner av denne typen, og så er den er bygget slik at den kan brukes både til sykling og skateboard. Dessuten ligger den helt perfekt til, ved inngangen til skolegården og i tilknytning til en helt ny idrettshall, og veldig sentralt, slik at det er lett å komme seg dit utenom skoletida, sier daglig leder i Rekkje stiutvikling AS Njål Sund.
Usikker på hva en pumptrack er? Her finner du alt du trenger å vite om pumptracker.
Spleiselag
Pumptracken i Målselv er eid av foreningen Nerskogen Ve og Vel. Prisen på anlegget fra planlegging og design til ferdig malt og merket asfalt er 1.1 millioner kroner, pluss moms.
Pumptracken er finansiert med en kombinasjon av tippemidler, offentlige og kommunale tilskudd: blant annet har Nerskogen Ve og vel fått støtte fra Sparebankstiftelsen, A-media, entreprenør Tromsø, lokale sponsorer og organisasjonens Spleis-kampanje som har resultert i 36 000 kroner, samt at Nerskogen Ve og vel har selv bidratt med 187 000 kroner i form av egenkapital og dugnadsinnsats.
I tillegg skal det anlegges grøntarealer rundt pumptracken, men det skal gjøres på dugnad fra lokalsamfunnet.
De siste åra er det bygget et stort antall pumptracks over hele landet. Her finner du en oversikt over pumptracker i Norge