Her snøfreser de pumptracken i Nesbyen

Av og til kan ikke våren komme fort nok. I Nesbyen har stibyggerne tydd til snøfresen for å klargjøre pumptracken i Nesbyen sentrum for sesongen.

Sist oppdatert: 24. mars 2021 kl 15.15
pumptrack nesbyen sentrum halllingdal snøfreser
SNØFRESER PUMPTRACKEN: Stibygger Knut Lønnqvist i Trailhead Nesbyen tydde til snøfreseren for å få pumptracken i Nesbyen sentrum klar til sykling.
Lesetid: 2 minutter

Nesbyen i Hallingdal er for mange syklister forbundet med tidlig start på sykkelsesongen. Det spesielle klimaet gjør at spesielt stiene på østsiden av dalen tidlig blir snøfrie og kan sykles. 

Men pumptracken i Nesbyen sentrum er fortsatt dekket av snø. Det vil si var, helt til stibyggerne i Trailhead Nesbyen tok grep. 

– Jeg begynte nettopp, så den er sikkert snøfri ganske snart. Men det er fortsatt mye is mellom kulene i pumptracken, så det tar nok litt tid før alt smelter. Jeg håper den blir klar til påske, det er meldt bra vær, sier Knut Lønnqvist på telefon til Terrengsykkel. 

– Var det høy grad av egenmotivasjon for å sette i gang med dette, eller var det «the greater good»?

– Vel, Ove (Grøndal, stibygger i Nesbyen journ.anm.) fikk seg ny dirt-sykkel i dag, så det kan jo ha en sammenheng med det. Men det er jo selvfølgelig for the greater good også, ler Lønnqvist. 

pumptrack nesbyen snøfreser
SNØFRITT? Pumptracken i Nesbyen er snart snøfri, takket være maskinell innsats.

– Har dere tatt snøfreseren ut på stien også?

– Nei, der trengs det nesten ikke. Der er det mer issvuller nå som må smelte før det er klart. Det er for tidlig å dra ut stisykkelen ennå, da skal man være veldig ivrig, sier Lønnqvist 

pumptrack nesbyen snøfreser
ISLAGT PUMPTRACK: Noe arbeid gjenstår, men snø- og issmeltinga får fart på seg i Nesbyen. Foto: Trailhead Nesbyen.

Pumptracken i Nesbyen sentrum er bare én av mange lett tilgjengelige pumptracks i Hallingdal - du finner oversikten her

Publisert 24. mars 2021 kl 15.15
Sist oppdatert 24. mars 2021 kl 15.15
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen