De tre pumtrackene i Harstad sykkelpark 68° Nord, som åpnet formelt i slutten av august, er bygget av UCIs anleggspartner Velosolutions og er første byggetrinn av en masterplan på over sju millioner kroner.

Den store pumptracken er på 2100 kvadratmeter. Denne pumptracken, der to og to deltakere kan sykle mot hverandre, er sertifisert for å arrangere Red Bull World finale.

Annonse

VM-pumptracken er konstruert slikt at den vil starte på midten og ha to identiske baner som går fra hverandre, og så møtes igjen på midten. I konkurransesammenheng vil da den som krysser målstreken i midten vinne runden. Men banen kan også sykles som en vanlig pumptrack og har mange forskjellige overganger og utfordringer.

De andre pumptrackene er en kombinert bane med en mellomstor pumptrack på 1100 kvadratmeter og en knøttetrack (pumptrack for balansesykkel og små barn).

Les også: Her finner du oversikten over landets pumptracker 

Se video fra pumptrack-vm 2018 

I startgropa
For 2020 er det planlagt å anlegge en olympisk rundbaneløype på 4.5 kilometer. Rundbaneløypa har et budsjett på 1.4 millioner kroner, inkludert en rock garden til 180 000 kroner og en bro som vil koste nesten en million kroner. I tillegg er det prosjektert en dirt park  og flere stier i tilknytning til pumptrackanlegget på Blåbærhaugen.

Videre framover ligger det også mer på tegnebordet: Idretts- og servicebygg med oppstart tidligst 2021 og Trafikkgård i kommunal regi. Ordføreren har bekreftet at kommunen fortsatt står ved lag å realisere trafikkgården i løpet av de neste to årene, og dette ligger inne i kommunens virksomhetsplan for 2020-22.

pumptrack-harstad-0018
ENORMT: Sykkelparken med tre pumptracks i Harstad er stort. Foto: Harstad CK.

For å finne pumptracken: Kjør nordover gjennom Harstad sentrum og gjennom rundkjøringen på Sama. Øverst på Sama, ved Tine Meierier tar du til venstre inn mot Blåbærhaugen. Følg Skogveien inn til høyre cirka 500 m før du tar til høyre igjen i Østenbekkveien. Halvveis opp bakken tar du første til høyre inn Blokkebærveien og følg veien gjennom en S-sving inn til høyre så kommer du inn i anlegget. Adresse å søke på er Blokkebærveien 9, men følg veien videre inn til høyre.         

Les også: Usikker på hva en pumptrack er? Denne saken forklarer 

 • Sted: Blåbærhaugen, Harstad
 • Vanskelighetsgrad: Lett til avansert
 • Profil: Pumptrack
 • Underlag/dekke: Asfaltert
 • Grad av tilrettelegging: maskinbygget, asfaltert
 • Andre ting å gjøre: Variert stisykling i nærheten av anlegget, inkludert freeride og  nedoverbasert sykling som brukes blant annet til Harstad Enduro. Nabo med Folkeparken i Harstad
 • Prosjektert 2020: Dirt Park med tre stilinjer (blå, rød og svart) fra felles startplattform på toppen av Blåbærhaugen, olympisk rundbane på 4.5 kilometer, ferdighetsløype i tilknytning til pumptrackanlegget, stinettverk med grønne løyper delvis tilknyttet rundbaneløypa, Kafé- og speakerbod på sykkelarena
 • Eier: Harstad CK/Sykkelpark1, Harstad kommune
 • Koster det noe: Nei
 • Utleiesykler: Nei
 • Facebookside: https://www.facebook.com/Sykkelpark1
 • Reportasjer:
  Åpnet tre pumptracker på samme dag
  Harstad får verdens nordligste VM-sertifiserte pumptrack
  Harstad sykkelpark utvider