– Opptatt av å styrke jentemiljøet i Norge

Populær samling for jenter i sykling. – Jeg vet at det er en etterspørsel der ute, sier Thea Siggerud.

Sist oppdatert 17. januar 2023 kl 08.36
jentesamling sykling hoxmark
INNETRENING: Treningsøkten ble kjørt inne på rulla under samlingen. Foto: Jan Strøm Aasgaard

– Jeg har holdt på med terrengsykling siden jeg var 11, og har alltid savnet et stort jentemiljø. Jeg vet at det er en etterspørsel der ute etter å kunne møtes flere og bli kjent på tvers av sykkelgrenene.

Det sier Thea Siggerud, som sammen med Henriette Götz fra Norges Cykleforbund arrangerte jentesamling for syklister på Hoxmark Bikepark i Ås denne helgen.

Rundt 20 jenter både fra landevei, utfor- og terrengsykkelmiljøet møtte opp, for det som i all hovedsak var en sosial helg med litt innslag av trening, forteller Siggerud.

– Jeg er generelt opptatt av å styrke jentemiljøet i Norge. Jeg ønsker at flere jenter skal begynne med sykling, og om det ikke er noe miljø til å bevare dem der, slutter de fort. En ting er oss som har holdt på en stund, men det er noe med å vise de yngre at de kan ha noe å se opp til også. Jeg brenner veldig for sykling, og ønsker at flere skal få gleden av det, sier Siggerud, som selv har vært aktiv syklist i rundbane i flere år.

Samlingen fant sted på Hoxmark Bikepark i Ås, hvor Siggerud holder til. Det som tidligere var en bane for cross, har nå blitt bygget om til treningsarena for terrengsykling, med hopp, dropp, doseringer og andre elementer man finner i rundbaneløyper. Dette har blant annet landslaget i terrengsykling benyttet seg av på flere samlinger.

Målgruppen denne gangen var syklister i junior- og seniorklassene, men Siggerud forteller at interessen har vært stor også fra de yngre.

– Vi måtte begrense det litt i denne omgangen, men etterspørselen har vært så stor at vi kommer nok til å ha en samling også for yngre jenter i 2023, sier Siggerud.

jentesamling hoxmark
FELLES TRENING: Selv om det var mye fokus på det sosiale under samlingen, ble det tid til trening også. Foto: Jan Strøm Aasgaard
Publisert 17. januar 2023 kl 08.36
Sist oppdatert 17. januar 2023 kl 08.36
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen