Nå er terminlista for Enduro World Series Europacup klar. Serien, som består av sju runder,  åpner med Enduro X i de skogkledde Sumavafjellene i Tsjekkia, med seks raske og tekniske etapper 3 mai, fortsetter til Skottland to uker senere, og videre til  Sveits i slutten av juni, Finland i slutten av juli, Italia i slutten av august, Frankrike første helga i september og Belgia som siste runde 12. september. 

Påmelding til EWS European Series åpner i januar.

Annonse

Se terminlista for den europeiske kontinentalserien nederst i saken

Mer tilgjengelig
Kontinentalserien ble etablert for å fylle gapet mellom lokale, frittstående EWS Qualifier ritt slik som Nesbyen Enduro og selve Enduro World Series.

Konseptet med en egen serie for hvert kontinent ble innført for sesongen 2018, blant annet for å gi flere ryttere en sjanse til å delta i EWS-sanksjonerte ritt og for å tilby flere muligheter for å kvalifisere seg til den originale Enduro World Series. 

I motsetning til Enduro World Series stilles det ingen krav til kvalifisering eller tidligere resultater for å delta i kontinentalseriene. Det er heller ikke krav om at deltakerne må ha UCI-lisens eller være medlemmer i Enduro World Series, men de som er medlemmer i EWS kan også samle poeng mot en plass i den ordinære Enduro World Series, og seriens tre beste i hver kategori er automatisk kvalifisert for neste års EWS. 

For å gjøre serien lettere tilgjengelig for flere, er det de fire beste resultatene fra sesongens runder som teller mot sammenlagtplasseringen i kontinentalseriene, og vinneren totalt blir årets kontinentale mester. 

Så langt er det etablert fire kontinentalserier i EWS: Europa, Nord-Amerika, Sør-Amerika og Asia-Pacific. Hver av seriene består av seks til sju runder. 

I tillegg arrangeres en rekke frittstående EWS Qualifier ritt, der blant annet har vært ett av de rundt 20 europeiske rittene. 

Det er også mulig å kvalifisere for EWS ved å sykle EWS100-ritt. Disse rittene arrangeres parallelt med de ordinære EWS-rundene, med de samme etappene og på samme helg som de ordinære rundene, men regelverket er noe enklere og det er tillatt med ekstern hjelp. Ryttere som er medlem i EWS kan samle rankingpoeng i disse rittene, og de som i løpet av sesongen får nok slike poeng flyttes opp i den ordinære EWS-serien.  

FAKTA: Dette er den europeiske kontinentalserien 2020

EES 1: Enduro X Race, Tsjekkia, 3. mai
EES2: Scottish enduro Series, Skottland 16. mai
EES3: La Chablatz Enduro – Villar, Sveits, 20. juni
EES4: Levi Midnight Enduro,  Finland, 24.-25. juli
ESS5: Super Enduro La Thuile, Italia, 22.-23. august
EES6: Pyrenees Bike Festival,  Frankrike, 5.-6. september
EES7: Grand Raid Godefroy Enduro, Belgia, 12. september 

Alle Enduro World Series konkurranser 2020

Påmelding til EWS European Series åpner i januar

FAKTA: Enduro World Series Continental Series

  • Etablert i forkant av sesongen 2018
  • Den europeiske kontinentalserien (EWS European Series) er en av fire kontinentalserier i Enduro World Series. Det er satt opp tilsvarende cuper i Asia Pacific, Nord-Amerika og Sør-Amerika.
  • Hver av seriene består av seks til sju runder 
  • Det er ingen krav til kvalifisering eller tidligere resultater for å delta i kontinentalseriene. Det er heller ikke krav om at deltakerne må ha UCI-lisens eller være medlemmer i Enduro World Series, men de som er medlemmer i EWS kan også samle poeng mot en plass i den ordinære Enduro World Series, og seriens tre beste i hver kategori er automatisk kvalifisert for neste års EWS.
  • I tillegg til kontinentalseriene arrangeres det 50 frittstående EWS Qualifier ritt over hele verden i løpet av 2020, derav 26 i Europa. Nesbyen Enduro, som går 10. mai 2020, er ett av disse.  
  • Det er også mulig å kvalifisere for EWS ved å sykle EWS100-ritt. Disse rittene arrangeres parallelt med de ordinære EWS-rundene, med de samme etappene og på samme helg som de ordinære rundene.