Helgen 26-27. august går NM i enduro. Det skjer i Traktor Bike Park, ved Randsfjorden.

Det er langt fra første gang det arrangeres enduroritt i Traktor Bike Park - stiene har vært brukt til konkurranser i en årrekke, senest i 2022.

Hadeland sykkelklubb er teknisk arrangør, og Peter Lomsdalen som driver Traktor Bike Park er i full gang med forberedelsene til NM.

Der får syklistene prøve seg på seks etapper med til sammen 11,5 kilometer med sti.

– Vi åpner for gjennomsykling av noen etapper allerede på fredag klokka tre. Og så er det full, fri gjennomsykling av alle etapper på lørdag.

Det har ikke blitt laget nye løyper, men Lomsdalen lover at det skal bli underholdende.

– Det blir en blanding av det som har vært før, og så får vi ikke noe helt ny sti, det kan vi si, men det vil være noe nytt i noen av stiene. Det blir seks fartsetapper mellom 1200 og 1300 høydemeter på junior, elite og masterklassene, sier han.

canyon strive on test elsykkel
Les også
En fulldempet elsykkel for stisykling er et fantastisk verktøy for moro i skogen. Vi har testet ti av de råeste modellene i 2023.

Legger til rette for elsyklistene

Elsykler har blitt tatt i bruk i endurokonkurranser allerede, og Lomsdalen forteller at de gjør en ekstra innsats for å legge til rette for motoriserte sykler under NM. Dette for å følge trenden som også skjer internasjonalt i verdenscup.

– De får alle nedoveretappene som de andre syklistene sykler, men i tillegg så får de en forlenget etappe, der det vil være en god del oppover- og bortoversykling. Og så får de en egen poweretappe som vil gå på at de skal sykle en av etappene her opp fra bunn til topps.

Norgescup enduro 2023

17.juni – Drammenduro, Aron SK

26-27 august – Traktorland Enduro – Hadeland SK

10. september – Spikkestad Enduro – Vårsol Velo

Også for de minste

– Det som er veldig gøy her er at vi har både fått barneklasse 6-10 år. Vi hørte om noen som hadde det i et orienteringsmiljø faktisk, og da kjørte vi på. Så det blir på en måte en egen liten konkurranse. De får ikke tidtagning, men de får muligheten til å sykle. Så der er det allerede påmeldt noen.

– Vi har mange påmeldte i ungdomsklasene, men vi har plass til mange flere, sier Lomsdalen.

Påmeldingen til NM Enduro er åpen til torsdag kl 11.00. 24 august.

nm enduro 2023 traktor bike park
RITT PÅ GÅRDEN: Traktor Bike Park er arenaen for årets NM i enduro. Her fra ritt i 2015. Foto: Kristoffer H. Kippernes.