/ Enduro

Mentale forberedelser før verdens råeste sykkelritt - Stone King Rally

Med kun noen få måneder til Stone King Rally går av stabelen, dukker det stadig opp nye ting å ta stilling til.

Sist oppdatert: 15. februar 2023 kl 07.00
årbok stone king rally
ÅRBOK: 200 sider med bilder og historier fra historiens første utgave av Stone King Rally i 2022
Lesetid: 3 minutter

Terrengsykkel.nos lesere har tidligere kunne lese at jeg er blant de heldige som har fått plass på drømmerittet Stone King Rally, som går av stabelen 20.-25.juni i sommer.

Siden sist har jeg mottatt en bok i posten med tittelen “Stone King Rally Annual Book Volume 1”. En deilig blekke på hele 200 sider med oppsummering og historier fra fjorårets ritt, en skikkelig motivasjonsboost for min meg som ikke har deltatt før. Ledige stundene har blant annet gått med til å studere etappene, bilder fra rittet og nyttige tips.

Jeg la spesielt merke til utstyrstipsene bakerst i boka og innser at det er ganske mye som skal med på reisen, ikke bare sykkelrelaterte ting, men også for eksempel sovepose, fløyte, øreplugger mot snorkere osv. Pakkeliste er allerede opprettet.

Hva bør man ha med seg på ritt som går over flere dager?

Ting jeg åpenbart skal ha med:

  • Solid jakke for dager med eventuelt regn og kaldt vær

  • Tresesongs sovepose

  • Skjøtledning for lading av elektronikk (mobil, Gopro,Garmin)

  • Chamois cream for lange dager på setet

  • Dekkinnlegg

Ting jeg vurderer å ha med:

  • Ekstra dekk

  • Magnesium-tabletter hvis varmt vær

  • Melkesyrebakterier

  • Powerbank

“With just under 5 months to go until SKR, we are contacting you to outline our requirements for your travel”

Dagen etter mottok jeg på nytt mail fra arrangørene. Denne gangen med emnet “TRAVEL”. Her får jeg oppgitt at man kan ankomme “Camp Zero”, altså turens første overnattingssted, allerede to dager før rittstart og derav kan delta på det de kaller “fun loop”, en “dagen-før-dagen”-tur. Jeg takker selvsagt ja til det tilbudet og går lynraskt inn på Norwegian sine sider og booker om til en dag tidligere utreise.

kart 2022 stone king rally
OPP I FJELLENE: en biltur på litt over 4 timer venter når deltakerne ankommer flyplassen i Nice. Dette er ruten som ble brukt i 2022 og årets utgave vil gå i den samme fjellkjeden. Skjermdump: stonekingrally.org

Det viser seg også at en fire timers biltur venter fra flyplassen i Nice til selve «Camp Zero» i Arvieux, som ligger i regionen Provence-Alpes Côte d'Azur i sørøstre del av Frankrike. Jeg tenker at det er behagelig å ha god tid i forkant av rittet istedenfor å stresse med reise og transport dagen før rittet starter. 

Sykkelen får jeg beskjed om at må settes opp utenfor flyplassen og transporteres på shuttlehenger, mens sykkelkofferten blir plassert trygt på et lager i nærheten av Nice til jeg ankommer målbyen Bordighera på rittets siste dag. Etter å ha besvart mailen med min oppdaterte reiseinformasjon kommer det raskt en bekreftelse tilbake;

“Thats great! We will pencil you in for a transfer to Camp Zero on Sunday 18th June”! 

Italienske rivieraen venter i slutten av måneden

I slutten av måneden reiser jeg en tur til den italienske rivieraen og får dermed testet både lignende terreng og utstyr som vil være relevant for rittet. Etter videre samtaler på Messenger med tidligere Stone King Rally-deltaker Ole Kristian Silseth, har jeg kommet fram til at det blir bruk av sekk på rittet, så dette skal jeg allerede nå begynne å venne meg til etter noen år med hip-pack på de fleste turer. 

I sekken vil jeg få plass til 2L drikkesystem, nødvendig verktøy, mat og ekstra klær. Erfaringer fra tidligere turer i området tilsier at jeg også kommer til å gå for dekk med ekstra beskyttelse, kanskje noe lignende DD (Double Down) fra Maxxis. Jeg kommer til å teste ut noen ulike varianter på dekkfronten før jeg tar det endelig valget. Når det gjelder beskyttelse er jeg helt sikker på at det hvertfall blir helhjelm og knebeskyttere. Sekken jeg skal bruke har integrert ryggbeskyttelse i tillegg. 

Følg med videre for oppdateringer frem mot rittet!

Publisert 7. februar 2023 kl 11.59
Sist oppdatert 15. februar 2023 kl 07.00
annonse
Relaterte artikler
Stone King Rally

Nå begynner det

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen