Se hele terminlista for EWS 2020 nederst i saken

I 2020 er Enduro World Series tilbake i Sør-Amerika med sesongstart i Colombia og Chile, henholdsvis 28. mars og 4. april 2020. 

Annonse

Også i 2018 var det sesongstart i Sør-Amerika. Da tok Zakarias Blom Johansen sin hittil beste plassering i Enduro World Series, med sjetteplass i Chile. 

Slik blir sesongen
Canazei i Italia og Zermatt i Sveits, som var nye for sesongen 2019, er med som arrangører også i 2020, der Zermatt arrangerer den siste ordinære runden i Enduro World Series 29. august 2020. 

Klassikeren Crankworx i Whistler i Canada er med også neste år, mens andre tradisjonelle arrangører som Madeira, Rotorua i New Zealand og Derby på Tasmania ikke er med. Sesongen 2020 avsluttes med UCI enduro-VM Trophy of Nations i Finale Ligure i Italia 26. september. 

Årets utgave av Trophy of Nations var første gang det ble delt ut regnbuetrøyer fra UCI i enduro. Norge stilte da med to lag som ble nummer seks og nummer 15, mens Zacharias Blom Johansen stilte for Sverige, som tok sølv i mesterskapet. 

For 2020 lanserer Enduro World Series også en ny serie for elsykkel: EWS-S, som består av tre ritt. Den første runden er et frittstående EWS-E i Valberg i Frankrike i juli, etterfulgt av ritt i Zermatt i Sveits som går parallelt med den ordinære EWS-runden. Det siste rittet kjøres i Finale Ligure i Italia i forbindelse med enduro-VM Trophy of Nations. 

Påmelding til  Enduro World Series 2020 åpner i desember. Da kan ryttere på profflagene og prekvalifiserte ryttere, altså utøvere som har minst fem poeng fra Enduro World Series 2019, melde seg på de rundene de ønsker å  delta i. Åpen påmelding er basert på loddtrekning, og åpner etter nyttår. 

FAKTA: Dette er Enduro World Series 2020
28. mars: EWS Manizales, Colombia
4. april: EWS Lo Barnechea, Chile 
23. mai: EWS Montagnes du Caroux, Olargues, Frankrike
4. juli: EWS Val di Fassa, Italia
11. juli: Black Hole Enduro Petzen/Jamnica, Slovenia
8. august: Crankworx Whistler, Canada
29. august: Traillove EWS Zermatt, Sveits
26. september: Trophy of Nations, Finale Ligure, Italia