Fra kommende sesong lanserer Enduro World Series en egen serie for elsykkel parallelt med den ordinære Enduro World Series.

Enduro World Series-E (EWS-E) vil bestå av tre runder i 2020.

Annonse

Disse skal arrangeres i Frankrike, Sveits og Italia, og sammenlagtvinneren av serien blir kronet til Enduro World Series-E Champion 2020. Etter hvert vil serien bli utvidet med flere runder. 

Grundig planlegging

EWS arrangerte et testritt for elsykler under Enduro World Series i Finale Ligure i fjor høst, og har brukt erfaringene fra dette rittet til å utvikle en egen serie og et rettferdig konsept for elsyklister.

– Vi er opptatt av å være en pådriver i utviklingen endurosykling. Vi har jobbet både med hvordan vi må tilpasse konseptet for elsykler slik at det ivaretar kjerneverdiene til Enduro World Series, og hvordan vi kan håndheve regler for motorassistanse. I den sammenheng vil vi benytte teknologiske løsninger for å kontrollere at regelverket for motorer og motorstyrke blir fulgt, og at rittene blir rettferdige, sier styret i Enduro World Series i en pressemelding. 

Den nye elsykkelserien vil kjøres parallelt med den ordinære Enduro World Series, men i egne løyper der deltakerne også har tidtaking i motbakker. Etappene vil inneholde en blanding av svært teknisk terreng både oppover og nedover, og slik sett blir elsykkel-konseptet litt annerledes enn den tradisjonelle Enduro World Series. . 

Da UCI tok enduro inn som offisiell gren i fjor, inngikk UCI en avtale med Enduro World Series om at EWS skal være teknisk arrangør av rittserien og mesterskapene, men i henhold til UCIs krav om blant annet dopingtester og kommissærer. Den nye EWS-E blir en del av dette samarbeidet. Detaljert regelverk for EWS-E vil offentliggjøres i starten av 2020. 

Terminlista for EWS-E 2020 er som følger: Den første runden er et frittstående EWS-E i Valberg i Frankrike 17.-18. juli, etterfulgt av ritt i Zermatt i Sveits som går parallelt med den ordinære EWS-runden der 29. august. Det siste rittet kjøres i Finale Ligure i Italia i forbindelse med enduro-VM Trophy of Nations 26. september. 

Stadig mer elsykkel 
– Vi ser at elsykling blir stadig større, og gleder oss til å se elsykler i enduro og til lanseringen av EWS-E i 2020. Basert på de erfaringene vi har med Enduro World Series og deres kompetanse er vi sikre på at dette innovative konkurranseformatet vil gi deltakerne spektakulære opplevelser og samtidig ivareta idrettens integritet og verdier, sier UCI-presidenten David Lappartient. 

I år ble det for første gang arrangert VM i el-terrengsykkel. Rittet var en del av UCIs terrengsykkel-VM i Canada i månedsskiftet august-september.

Elsykler er kommet for og bli, og hvis du er nysgjerrig på sykkel med motor selv, så kan du sjekke ut vår test av de råeste elsyklene i 2020.