/ Enduro

Enduro World Series lanserer ny kontinentalserie

Fra sesongen 2018 blir det egne enduroserier for hvert kontinent i regi av Enduro World Series.

Sist oppdatert: 17. januar 2018 kl 10.30
Aspen Snowmass er ett av rittene som inngår i den Nord-Amerikanske EWS Continental Series i år. Foto: Enduro World Series
Aspen Snowmass er ett av rittene som inngår i den Nord-Amerikanske EWS Continental Series i år. Foto: Enduro World Series
Lesetid: 3 minutter

Den nye EWS Continental Series skal tette gapet mellom rittene i EWS Qualifier Series og hovedserien. I år lanseres kontinentalserier for Europa, Nord-Amerika og Asia/Oseania, mens tilsvarende serier for Sør-Amerika og Afrika er under utvikling.

Den første sesongen blir det fire ritt i den europeiske kontinentalserien i år. Totalt blir det minst ni ritt fordelt på de ulike seriene, men når konseptet utvider til Afrika og Sør-Amerika blir det flere. Etter sesongen skal det da kåres en mester fra hvert kontinent.

Les også: Klart for åtte nye runder i Enduro World Series 

Slik blir Continental Series 2018
Den europeiske serien består i år av fire konkurranser: Superenduro i de italienske Dolomittene i Canazei i juni, Les Orres i Frankrike i juli, Zermatt i Sveits i september og Fort William i Skottland i oktober.

I Nord-Amerika blir det tre runder: Big Mountain Enduro i Aspen Snowmass i Colorado i august, Northstar med California Enduro Series tre uker senere og Clif East Emduro Bruke Montain/Victory Hill i Vermont i september.

Den asiatiske serien åpner ikke før i november, med Derby på Tasmania i Australia og deretter Mt Bueller i Australia i desember. Her er det planer om ytterligere to ritt, men det er foreløpig ikke spikret.

Les også: Etablerer ny norsk endurocup med lagkonkurranse  

Springbrett til EWS
Kontinentalseriene er ment å være et mellomledd mellom de mange kvalifiseringsrittene over hele verden og selve Enduro World Series. De blir på den måten en annen mulighet til å kvalifisere seg til Enduro World Series.

– Vi i Enduro World Series ser stort potensial i disse kontinentalseriene. Det er et stadig større miljø av dyktige ryttere rund omkring, og vi er glad for å kunne tilby dem flere muligheter for å sikre seg en plass i Enduro World Series. Vi forstår at ikke alle har anledning til å reise verden rundt for å konkurrere, men disse seriene gir dem muligheter til å sykle ritt nærmere, sier Chris Ball, som er leder i Enduro World Series.

Les også: Disse er klare for EWS 2018

Poeng som opptjenes på ritt i kontinentalseriene kan kombineres med poeng fra kvalifiseringsritt og ritt i selve enduro World Series, og til sammen gir alle disse en sammenlagtranking i Enduro World Series systemet. For å få poeng i disse rittene må rytterne være medlem av Enduro World Series. Medlemskap kan kjøpes i starten av hver sesong, fra februar.  

Les også: Slik blir 80/20-serien 2018 

– Nå i år jobber vi med rittpartnere som allerede er en del av vårt system, men fra neste år vil vi ta imot søknader fra arrangører som ønsker å knytte seg til Enduro World Series. Det er fanastisk moro å se hvordan sporten har spredd seg over hele verden og utviklet seg. Nå gleder vi oss til å kåre mestere fra Europa, Nord-Amerika og Asia/Oseania i år, og håper at vi har tilsvarende serier på plass for Afrika og Sør-Amerika neste år, sier Ball. 

Publisert 17. januar 2018 kl 10.30
Sist oppdatert 17. januar 2018 kl 10.30
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen