/ Enduro

Etablerer ny endurocup med lagkonkurranse

Fire norske enduroritt går sammen om ny, uavhengig cup med lagkonkurranse for sesongen 2018.

Sist oppdatert: 10. januar 2018 kl 12.27
Andrea Couceron ble jokeren som sikret seiren for BOC i lagkonkurransen under Ringerike Enduro i oktober. Per-Eivind Syvertsen
Andrea Couceron ble jokeren som sikret seiren for BOC i lagkonkurransen under Ringerike Enduro i oktober. Per-Eivind Syvertsen
Lesetid: 4 minutter

Østafjells Enduro Team Serie (Østafjells ETS) består av Telemark Enduro, Hakadal Enduro, Ringerike Enduro og Drammen Enduro.

Bakgrunnen for å etablere lagkonkurransecupen, er å gi rittene en ekstra dimensjon og øke lagfølelsen i enduromiljøet. Ringerike Enduro lanserte en lagkonkurranse som en del av rittet da rittet ble arrangert for første gang i oktober 2017, og konseptet ble godt mottatt blant rytterne.

– Lagkonkurransen i Ringerike Enduro ga helt klart en ekstra dimensjon til konkurransen. Den brakte lagfølelsen inn i rittet, et element som har manglet i det norske enduromiljøet til nå, sier Svenn Fjeldheim i Drammen Enduro.

Fjeldheim, som også var en del av Team Terrengsykkel 2017, er for øvrig også en av rytterne i Aron SK, klubblaget som ble nummer to i lagkonkurransen i Ringerike Enduro i oktober.

Les også: Lagkonkurranse gir en ekstra dimensjon 

Saken fortsetter under

Svenn Fjeldheim - Telemark Enduro 2016 - Kristoffer Kippernes 1400x933
Svenn Fjeldheim vant premiereutgaven av Telemark Enduro i 2016. Foto: Kristoffer Kippernes

Svenn Fjeldheim vant premiereutgaven av Telemark Enduro i 2016. Foto: Kristoffer Kippernes

På tvers av klubber og lag
I Østafjells ETS står rytterne fritt til å etablere lag på tvers av klubber og formelle lag. Lagene kan være kompisgjenger, kollegaer eller andre konstellasjoner, så vel som klubber og eksisterende team, og det er ikke noe tak på antall ryttere i lagene. Det håper initiativtakerne vil bidra til å styrke enduromiljøet totalt sett og kanskje senke terskelen for å bli med på ritt.

– Det finnes i praksis mange lag i dag, både formelle og uformelle, og vi oppfordrer også sterkt til å ha med ryttere av begge kjønn, sier Fjeldheim.

De fire arrangørene tror også at en cup der rittene ligger innenfor en relativt overkommelig distanse gjør serien attraktiv. 

– Vi fire som arrangerer disse rittene ligger geografisk samlet, og ville derfor prøve å få til et samarbeid av et eller annet slag. Så etter lagsuksessen i Ringerike Enduro falt da valget på å samarbeide om Norges første lagcup i enduro, sier Fjeldheim.

Se bildene fra Hakadal Enduro: Krevende forhold i Hakadal Enduro 

Saken fortsetter under

Jørgen Anmarkrud - Hakadal Enduro 2017 - Per-Eivind Syvertsen 1400x933
Jørgen Anmarkrud i Hakadal Enduro. Foto: Per-Eivind Syvertsen

Jørgen Anmarkrud i Hakadal Enduro. Foto: Per-Eivind Syvertsen

Dette er konseptet
Hvert av de fire rittene i cupen blir arrangert som normalt, som frittstående ritt. I tillegg vil det være mulig å melde lag som konkurrerer i lagkonkurransen.

– Det er ikke noe krav om at en må være på et lag for å delta på rittene. Lagkonkurransen blir et tillegg til den vanlige konkurransen, presiserer Fjeldheim.

Det er heller ikke noe krav om at lagene må tilhøre etablerte klubber eller formelt registrerte lag.

– Lagene i Østafjells ETS kan like gjerne være en kompisgjeng som vil konkurrere sammen som lag og måle seg mot andre kompisgjenger, sier Fjeldheim.

Deltakerne vil få en poengsum for sin plassering i rittet etter mal fra andre enduroritt, slik som 80/20-serien og Enduro World Series, uavhengig om de sykler for et lag eller ikke. Det laget som har samlet flest poeng i løpet av de fire rittene vinner cupen sammenlagt.

– I slutten av 2018-sesongen venter da heder og ære som Norges beste enduroteam venter. Eller eventuelt gleden av å ha gruset en rivaliserende kompisgjeng, sier Fjeldheim.

Saken fortsetter under

Joakim fjeld Kristoffersen - Marius fjeld - Ola Jåvold Landmark - andrea Coucheron - Torjus Winther - Foto Silje Holmsen 1400x933
Joakim Fjeld Kristoffersen, Marius Fjeld, Ola Jåvold Landmark og Andrea Coucheron sikret seier til BOC i lagkonkurransen i Ringerike Enduro 2017. Foto: Silje Holmsen

Joakim Fjeld Kristoffersen, Marius Fjeld, Ola Jåvold Landmark og Andrea Coucheron sikret seier til BOC i lagkonkurransen i Ringerike Enduro 2017. Foto: Silje Holmsen

Østafjells ETS er basert på lagkonkurransen fra Ringerike Enduro 2017. Nå skal rittarrangørene finjustere hvordan cupen skal samkjøres, og spikre detaljene rundt antall tellende ryttere på hvert lag, poengfordeling, lagpåmelding og andre praktiske forhold, samt samarbeidspartnere, selv om sykkelkomponenter.no går inn som hovedsponsor av serien.  

Ingen av disse rittene inngår i 80/20-serien i 2018.

– Vi ville står fritt til å skape vårt eget konsept og variasjon.

Les også: 80/20 vil få med flere i 2018 

Slik blir Østafjells ETS 2018
12. mai: Telemark Enduro
1. juli: Drammen Enduro
21.-23. september: Hakadal Enduro
15. oktober: Ringerike Enduro

Påmelding til Telemark Enduro er allerede åpen, mens de andre vil komme utover vinteren.

Fra venstre Mats kvaalen - Sondre Solgård - Svenn Fjeldheim - Silje Holmsen - Alexander Hauger - Stian Eilifsen - Torjus winther - Are Pedersen - Morgan bakken Foto Mats nyegaard 1000x750
Fra stiftelsesmøtet i Østafjells ETS tirsdag kveld. Fra venstre: Mats Kvaalen, Sondre Solgård, Svenn Fjeldheim, Silje Holmsen, Alexander Hauger, Stian Eilifsen, Torjus Winther, Are Pedersen og Morgan Bakken. Foto: Mats Nyegaard

Fra stiftelsesmøtet i Østafjells ETS tirsdag kveld. Fra venstre: Mats Kvaalen, Sondre Solgård, Svenn Fjeldheim, Silje Holmsen, Alexander Hauger, Stian Eilifsen, Torjus Winther, Are Pedersen og Morgan Bakken. Foto: Mats Nyegaard

Publisert 10. januar 2018 kl 12.27
Sist oppdatert 10. januar 2018 kl 12.27
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen