Lagkonkurranse gir en ekstra dimensjon

Det ble rift om vandregaffelen på Ringerike Enduro, og nå er det både revansjlyst og forsvarsvilje for neste års ritt.

Sist oppdatert: 24. oktober 2017 kl 08.30
Bærum og Omegn CK vant vandregaffelen i Ringerike Enduro her representert ved Joakim Fjeld Kristoffersen, Marius Fjeld , Ola Jåvold Landmark og Andrea Coucheron. Foto: Silje Holmsen
Bærum og Omegn CK vant vandregaffelen i Ringerike Enduro her representert ved Joakim Fjeld Kristoffersen, Marius Fjeld , Ola Jåvold Landmark og Andrea Coucheron. Foto: Silje Holmsen
Lesetid: 3 minutter

Bærum og Omegn CK gikk av med den forgylte dempegaffelen med 50 poengs margin til Aron SK på andreplass. De tre beste rytterne på de to lagene samlet henholdsvis 1370 og 1320 poeng i rittet, og var milevis foran de neste ni lagene i konkurransen. (Se fullstendige resultater nederst i saken)

Les også: Ingen tryn, null blåmerker og null teknisk 

Jenta ble jokeren
Menn og kvinner får samme poengsum for lik plassering i Ringerike Enduro, og da det kun var ti jenter med i rittet fikk alle jentene relativt bra med poeng. Andrea Coucheron fra BOC kom på fjerdeplass i dameklassen, og sikret med det en god slump poeng til laget. I tillegg tok de to beste gutta i klubben, Ola Jåvold Landmark og Marius Fjeld, andreplass og tiendeplass i herreklassen.

– Det var veldig kult å vinne vandregaffelen, sier Coucheron, og forteller at seieren kom uventet på hele laget.

– Vi hadde ikke noen stor plan om å vinne ettersom det var første endurorittet for noen av oss, men siden vi var flere påmeldte fra klubben kunne vi like gjerne melde oss på lagkonkurransen også. Det er litt ekstra spennende når man er et lag og må jobbe mot et felles mål, sier hun.

Saken fortsetter under

Andrea_Cucheron
Andrea Coucheron ble nummer fire i dameklassen og sanket 440 poeng til BOC med plasseringen. Foto: Per-Eivind Syvertsen

Andrea Coucheron ble nummer fire i dameklassen og sanket 440 poeng til BOC med plasseringen. Foto: Per-Eivind Syvertsen

Se bildene fra Ringerike Enduro: – Etappe to er den desidert hardeste jeg har kjørt i alle disse årene jeg har kjørt enduro 

Attraktivt konsept
– Det med lagkonkurranse likte vi meget godt. Det skapte en helt annen klubb- og lagfølelse. Jostein (Hole), Baard (Hellebostrand) og jeg syklet sammen hele dagen og backet hverandre opp underveis, sier Svenn Fjeldheim, som også er en del Team Terrengsykkel 2017.

Aron SK hadde sjette, sjuende og åttende plass i herreklassen som sine beste plasseringer.

– Vi er veldig fornøyde med å få inn tre blant de åtte beste, men det er litt surt å tape med 50 poeng,. Men de hadde med en jente som kunne dra inn poeng, sier Fjeldheim.

Også Aron SK hadde opprinnelig en jente med på sitt lag, men ryggproblemer gjorde at Silje Holmsen måtte droppe ut av rittet.

– Da hun måtte droppe ut ble det opp til oss gutta å ta gaffelen hjem til Drammen. Det gikk altså nesten, så vi er veldig revansjesugne nå, sier Fjeldheim.

BOC melder imidlertid at de ikke vil gi fra seg troféet uten kamp.

– Vi skal nok forsvare den så godt vi kan, sier Coucheron.

Saken fortsetter under

Vandregaffel - Sondre Solstad 750x
Det er denne dempegaffelen det kjempes om i Ringerike Enduro. Foto: Sondre Solgård

Det er denne dempegaffelen det kjempes om i Ringerike Enduro. Foto: Sondre Solheim

Håper på lagkonkurranse-cup
Fjeldheim syns lagkonkurransen gir rittet en ny dimensjon, og håper flere ritt vil tilby slike. Kanskje blir hans egen klubb neste, men først må konseptet raffineres.

– Jeg har skikkelig trua på dette med lag. Vi i Aron SK har snakket litt om det å ha en lagkonkurranse på rittene våre. En lag-cup hadde vært veldig kult, og det hadde blitt en ny dimensjon, sier han.

Fjeldheim mener at det burde åpnes for flere klasser i lagkonkurransene, slik at alle klubber har en reell mulighet til å delta.

– Det er kult med mix-lag, men det er ikke så mange jenter med i enduro, og ikke alle klubber kan stille mix-lag, så derfor må man finne ut av dette med poeng, sier Fjeldheim.

Fullstendige resultater lagkonkurransen

Ringerike enduro team results 500x JPG
Ringerike enduro team results 500x JPG
Publisert 24. oktober 2017 kl 08.30
Sist oppdatert 24. oktober 2017 kl 08.30
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen