Hjem
 / Slår et slag for tursykling

Slår et slag for tursykling

Det inviteres til sykkelkveld på Rouleur i Oslo, med bikepacking som tema

Sist oppdatert 19. april 2016 kl 11.05

Se også: Fatbikefeber - Dette er bikepacking

– Dette med å dra på langtur med sykkel, både i terrenget og på landeveien kommer bare mer og mer nå. Det virker som et er en slags friluftsrenessanse som skjer nå, som har inspirasjon fra noe annet enn det tradisjonelle friluftslivet. En slags interessant miks av seint 60-tall, Rapha-estetikk og episk langtur.

Det sier Truls Erik Johnsen, som sammen med kafeen Rouleur i Oslo arrangerer filmvisning og foredrag torsdag 21. april klokka 19.00.

Johnsen var med på å starte opp nettstedet terrengsykkel.no, har i senere tid også blitt rammemaker, og er lidenskapelig opptatt av sykling. Sammen med Terrengsykkels medarbeider Mikkel Soya Bølstad skal han vise film, og holde foredrag om det å dra på sykkeltur – med oppakning.

 

– Blackburn har 40-årsjubileum, og i den forbindelse har de laget en 20 minutter lang dokumentar, som oppsummerer de siste 40 årene med alt i fra bikepacking, til Race Across America. Det er mer en dokumentar enn reklamefilm, og veldig godt gjort, forklarer Johnsen.

11-47-07_lightboxorg
SEKK PÅ SYKKEL: Stian Benkø og Sverre Muldsvor er erfarne tursyklister. Her fra (h)julebord i Danmark. Foto: Mikkel Soya Bølstad.

SEKK PÅ SYKKEL: Stian Benkø og Sverre Muldsvor er erfarne tursyklister. Her fra (h)julebord i Danmark. Foto: Mikkel Soya Bølstad. 

Mikkel Soya Bølstad er kjent for flere Terrengsykkel-lesere, med reportasje i bladet om sykling med overnatting i Nordmarka, og (h)julebord i Danmark. Til høsten kommer han med bok om temaet bikepacking på forlaget Fri Flyt.

 

– Mikkel vil fortelle litt om det han holder på med, vise bilder og fortelle om erfaringer han har gjort seg med bikepacking og sykling over lange distanser. I tillegg vil det bli stilt ut 3-4 sykler med utstyr for bikepacking. Dette er en god anledning for de som lurer på hva bikepacking er, til å få mer innsikt, sier Johnsen.

 

Les også: Hjulebord i Danmark

Les også: UTEs test av vintersoveposer 

Les også: Slik tenner du bål

Publisert 19. april 2016 kl 11.05
Sist oppdatert 19. april 2016 kl 11.05
Relaterte artikler

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo | Tlf: 21 95 14 20

Ansvarlig redaktør: Erlend Sande  | Nyhetssjef: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes  | Øyvind Aas (permisjon)

Kommersiell leder: Alexander Hagen | Daglig leder: Anne Julie Saue