– Det handler om den følelsen av frihet

Bikepacker og historieforteller Mikkel Soya Bølstad kommer med ny kortfilm. Med The Ride Back ønsker han å vise at det bare er fantasien som setter grenser.

Sist oppdatert: 22. oktober 2022 kl 06.00
Lesetid: 2 minutter

– The Ride Back er en hyllest til det enkle livet på to hjul og sykkelen som redskap til eventyr og opplevelse, til dager med hver sin innebygde logikk og mening. Den er også en oppfordring til ikke å gi slipp på den ungdommelige gleden ved å kaste seg ut i ting vi kanskje ikke er helt sikre på om vi klarer å lande, med eller uten sykkel.

Det sier syklist og filmskaper Mikkel Soya Bølstad. Faste lesere av Terrengsykkel vil kanskje kjenne igjen navnet - han har gjort flere turer med en liten vri, som sykling på skare, (h)julebordstur til Danmark, og monsterturen fra Storlien i Sverige, til Oslo. Han har også gitt ut boken Villmarkssykling.

– Er det verdens dårligste idé når en halvgammal mann med sviktende treningsgrunnlag bestemmer seg for å bruke mindre enn 48 timer på å sykle en over 700 kilometer lang tur mellom Oslo og København, turen han hadde drømt om som ung tenåring, tretti år tidligere, men aldri fikk tatt? er spørsmålet Bølstad stilte seg selv, da filmen The Ride Back ble til.

Det har altså resultert i en ny film, som vises under Utefilm nå i høst. Første mulighet for å se filmen blir i Oslo 1.november.

Her kan du se traileren:

Selv om filmen baserer seg på en tur langt av gårde, har Bølstad alltid vært en advokat for det enkle friluftslivet. Det håper han også filmen kan inspirere til.

– Fellesnevneren er at jeg brenner for å vise at vi ikke trenger reise langt av gårde for å finne eventyret. Det er kanskje innlysende for en barnefamilie, men av en eller annen grunn mister vi voksne de nære eventyrene litt av synet etter hvert som vi blir eldre. Det er synd.

Publisert 20. oktober 2022 kl 16.23
Sist oppdatert 22. oktober 2022 kl 06.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen