– Hva skjer om du blander det tradisjonelle norske friluftslivet med hjul og pedaler? Om du erstatter turstøvler og fjellski med felger og feit gummi og styrer hjulene rett inn i villmarka? 

Dette ville eventyreren og forfatteren Mikkel Soya Bølstad finne ut av, og det skal han fortelle om i løpet av foredraget på Sørengkaia kommende søndag. 

Les også: Ny bok om eventyrsykling 

Bølstad forteller om hva backing er, hva du trenger og hvordan du kommer i gang, og hvordan du får med deg det du trenger. 

– Bikepacking er å gå tilbake til tursyklingens røtter, da det handlet om å bare pakke med seg det aller mest nødvendige, stroppe bagasjen rett på sykkelen med reimer eller vesker og dermed kunne forlate de friserte veiene og tråkke rett inn i eventyret. På sti. Og utenfor sti, sier Bølstad.

Se Terrengsykkel-TV: Pakk sykkelen og reis 

Saken fortsetter under

Terrengsykkelrittet - Foto Mikkel Soya Bølstad 1400x933
Foto: Mikkel Soya Bølstad

Foto: Mikkel Soya Bølstad

Den norske turistforening feirer 150 år i år, og inviterer til en rekke ulike arrangementer gjennom jubileumsåret. Foredraget med Mikkel Soya Bølstad arrangeres på Friluftshuset til DNT på Sørengkaia, fra klokka 14 til 15:30, søndag 10. juni. Dørene åpner klokka 13:30.  

Mer om arrangementet 

Foredrag Villmarkssykling-2 Foto Mikkel Soya Bølstad 1400x933
Foto: Mikkel Soya Bølstad

Foto: Mikkel Soya Bølstad