Få norske arrangører gjør at NCF utvider utforcupen til Sverige, med totalt fem ritt der to ritt arrangeres i Sverige. Forbundet har jobbet med en felles svensk-norsk cup i flere måneder, og fredag ble oppsettet i Scandinavian Cup presentert.

– På grunn av få arrangerer i Norge har vi helt siden i høst jobbet mot Sverige for å få på plass en felles cup som sikrer et godt konkurransetilbud for både svenske og norske ryttere i 2016. Vi er fornøyd med å ha fått med to svenske arrangører og totalt fem ritt i cupen. Forhåpentligvis vil dette føre til økt deltakelse med flere svenske rytter til start i Norge og flere nordmenn som kjører rittene i Sverige, sier arrangementsansvarlig Per Erik R. Mæhlum, som er arrangementsansvarlig i NCF.

Annonse

Les også: Starter felles nordisk rundbanecup

Detaljene i boks
NCF og det svenske forbundet har jobbet med å få til en felles skandinavisk cup i flere måneder. Nå er detaljene på plass.

– Norges Cykleforbund og det svenske sykkelforbundet vil sammen stå for sammenlagtpremiene i cupen. I tillegg til Cup-status for klassene M/K junior og senior vil også Masters Cupen bli videreført som en Skandinavisk Cup. Ellers vil alle rittene ha barne- og ungdomsklasser, slik vi er vant til på Norgescup ritt i Norge, forklarer Mæhlum.

NM ikke klart
Selv om cupen nå er i boks, jobber NCF fortsatt med detaljene rundt NM 2016. Det vil gi ytterligere en konkurranserunde i cupen.

– Vi håper å ha på plass NM arrangør denne uka. Det er også aktuelt at dette rittet inngår i cupen, sier Mæhlum.

Les også: NM henger i en tynn tråd

Slik blir Scandinavian Downhill Cup 2016
#1 Vallåsen(Varbergs MTB) 5. juni
#2 Ekstremsportveko (Voss MTB) 26. juni
#3 Gesunda (Cykelföreningen Fricyklisterna) 3. juli
#4 Oppdal (Oppdal SK) 14. august
#5 Kjerringåsen (Skjeberg CK) 25. september