/ Utfor

Slik blir utfor-NM 2019

Mesterskapet er spikret til Hafjell helga 20.-21. juli. Se hva som venter.

Sist oppdatert: 6. april 2019 kl 07.08
Årets utfor-NM arrangeres i løypa som ble brukt til VM i Hafjell i 2014. Foto: NCF/Per Erik Mæhlum
Årets utfor-NM arrangeres i løypa som ble brukt til VM i Hafjell i 2014. Foto: NCF/Per Erik Mæhlum
Lesetid: 2 minutter

Etter sondering i miljøet har Mysen IF nå spikret årets mesterskap til helga 20.-21. juli.  Det er løypa fra utfor-VM i Hafjell 2014 som brukes, men det vil bli lagt inn alternativ, såkalte chicken runs, utenom vanskelige partier, hopp og dropp.

Se video fra det som blir mesterskapsløypa (Saken fortsetter under) 

Da utformiljøet i Norge sto i fare for at det verken skulle bli NM eller Norgescup i 2019, tok Ole Kristian Rustan i Mysen IF ansvar. 

Han satte seg ned og regnet på hva det ville koste å få på plass et NM i Hafjell, og sjekket kalenderen for hvilke datoer som ikke ville kollidere med verdenscupen slik at mesterskapet vil bli prioritert også for de utøverne som satser internasjonalt. Han kontaktet det svenske forbundet for å høre om de var interessert i å være med å arrangere et felles nasjonalt mesterskap. 

Les også: Nå blir det utfor-NM

Må mobilisere
Mesterskapsdatoene er spikret og anlegget er reservert. Den eneste gjenstående faktoren er deltakelse. Uten ryttere blir rittene avlyst. Ditto om arrangøren ikke får engasjert nok frivillige. 

– Det blir NM hvis folk melder seg på. Jeg håper at alle som snakker og skriver om hvor leit det er at det ikke blir noe løp, ser at nå er muligheten her. Vi trenger deltakelse. Og vi trenger frivillige. Vi må 25 vakter per dag, både lørdag og søndag, så uten foreldrenes innsats er det umulig å gjennomføre dette, sier Rustan, og oppfordrer interesserte til å ta kontakt.  

– Vi må sammen løfte sporten tilbake hvor den var. Jeg mener det var rundt 120 startende i på NM i Drammen for noen år tilbake. Det som hadde vært gøy om de som frontfigurer for noen år siden, børster støv av utstyret, krysser av i kalender og tar turen til Hafjell, sier han. 

Les også: Harstad får verdens nordligste VM-sertifiserte pumptrack  

Interessert i utfor? Her har vi samlet alt om utforsykling, både konkurranser som norgescup og verdenscup i utfor, intervjuer og reportasjer med utforsyklister og saker om destinasjoner for utforsykling

Publisert 6. april 2019 kl 07.08
Sist oppdatert 6. april 2019 kl 07.08
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen