Vi har tidligere latt oss imponere av Yetis stisykler med denne spesielt tråkkeffektive løsningen. Yetis tidligere rittfulldempere har hatt et relativt enkelt bakhjuls-oppheng.

Ved å vri selve Switch-infinity-glideleddet i opphenget 90 grader, har Yeti funnet plass til flaskeholder inne i fronttriangelet på SB100. Noe vi har savnet på stisyklene. Et must på rittsykler.

Vi fikk en variant med den dyreste og letteste TURQ-rammen, Fox Factory-dempere og SRAM XO1 Eagle-gruppe på test.
I dette selskapet med rittsykler viser Yeti hva som skjer når sti-entusiaster får lov til å diktere begrepet rittfulldemper. Fra første tråkk gir denne sykkelen en totalt annen opplevelse enn de to andre, på godt og vondt. Den velkjente effektiviteten fra Switch Infinity-opphenget, som vi har rost opp i skyene på andre sykler, imponerer også her. Sykkelen gir oss en hånd på ryggen og følelsen av kraftig medvind. Styremontert bryter savner vi ikke. I teknisk terreng sitter bakhjulet klistret til bakken og gir oss suverent fraspark. Noe høyere vekt, store, kraftige dekk og en lengre gaffel gjør dog at vi ikke får den samme lettbeinte klatregeitfølelsen som hos Santa Cruz og Intense. SB100 har 120 mm vandring i gaffelen og styrevinkel på 67,8 grader. Rammelengden (reach) er kortere enn både Santa Cruz og Intense. Akselavstanden havner mellom de to.