Mandag ble det kjent at VG, som er heleid av Schibsted, kjøper alle aksjene i Fri Flyt AS, som altså inkluderer inkluderer det digitale universet friflyt.no, magasinene Fri Flyt og Jeger, samt de attraktive nisjene Landevei, Terrengsykkel, Klatring, Ute og Jeger.

– Vi gleder oss til å inkludere Fri Flyt-universet i mediehuset VG og Schibsted. Gründerne og de ansatte har i over 20 år gjort en imponerende jobb med å bygge en sterk merkevare med lojale og kvalitetsbevisste brukere, og Fri Flyts egenart skal ikke endres som en del av VG, sier Gard Steiro, ansvarlig redaktør og administrerende direktør i VG.

– Vi har latt oss begeistre over journalistikken i Fri Flyt. Det er en kunnskapsrik og dedikert gjeng vi ser frem til å bli bedre kjent med. Potensialet for videre vekst er betydelig når vi nå slår oss sammen, sier Steiro.

Fri Flyt ble startet i Bergen i 1998, og har vokst seg større med flere nisjer, som nevnt ovenfor. Fri Flyt AS har frem til nå vært eid av ansvarlig redaktør Erlend Sande, daglig leder Audun Holmøy Røhrt og Rune Holmøy.

VG blir formelt eier fra og med 1. november. Fri Flyt har i dag 18 medarbeidere, som vil jobbe tett med VG og Schibsteds miljøer.

VG Fri Flyt
FRI FLYT: VG Kjøper Fri Flyt. Foto: Anders Holtet

Fri Flyt har gått gjennom flere endringer de siste årene, blant annet ved å slå sammen alle magasinene til et super-Fri Flyt. 

– Både VG og Schibsted har de samme verdiene som oss knyttet til redaksjonell integritet og å satse på flinke folk. I tillegg har de kunnskap vi kan lære mye av, sier daglig leder i Fri Flyt, Audun Holmøy Røhrt. 

– Å bli en del av Norges desidert største avis og nettsted åpner for nye, store muligheter i videreutviklingen av Fri Flyt og våre nisjer, ikke minst digitalt. Det gjelder både på innholds-, distribusjons- og inntektssiden. Nå gleder vi oss veldig til å gå inn i en ny epoke – og skape et nytt kapittel i Fri Flyt-historien.

Formelt eierskifte skjer altså 1. november.