The Following har vært Evils alternativ for stisyklistene som vil ha sykkel med moderat mengde vandring, men kapable egenskaper i røft terreng. Nå er den ute i tredje inkarnasjon. Vi testet Evil The Following tilbake i 2015. «Få sykler klarer å balansere så gode utforegenskaper med så morsomme og raske egenskaper opp og bort.» skrev vi da, klikk deg hit for å lese hele testen.

 

Annonse

Siden den gang har The Following MB kommet, og nå altså denne tredje utgaven. Mye av det samme ligger til grunn, men noen oppdateringer er det verdt å merke seg. Vi tar nøkkelpunktene: 

  • Ramme i karbon
  • Ramme laget rundt 29-tommer hjul
  • 120 mm vandring
  • Kan settes opp med 120/130 mm gaffel
  • Superboost+ 12x157 mm bakaksling
  • Intern-ruting av vaiere og slanger
  • Tilgjengelig som rammesett
  • Tilgjengelig med to forskjellige byggesett rundt SRAM GX/Shimano XT

Geometri

The Following kan altså settes opp med både dempegaffel med både 120 mm og 130 mm gaffel, og får da følgende tall på geometri-skalaen: 

evil the following geometri

Evil har nå valgt å gå for SuperBoost+ -standarden på bakasklingen, som til nå primært har vært å finne hos sykkelmerket Pivot på stisykler. Bakakslingen med 157 millimeter bredde (kontra 148 millimeter som er mer vanlig)skal både gi en stivere konstruksjon, og gjøre det enklere å gi god dekklaring og bevare kort kjedestagslengde. Rammen er oppgitt å kunne takle dekk helt opp til 2,5 tommer brede dekk. 

Om stisykler med moderat vandringsmengde og store hjul er i din gate, har vi både testet en gruppe sykler, og skrevet om andre nye sykler

The Following vil være tilgjengelig både som rammesett (en versjon med dempere fra RockShox, og en med dempere fra Fox), og i to forskjellige versjoner med utstyr, der den ene er basert på SRAMs GX-gruppe, og den andre på Shimanos XT-gruppe. 

Evil Following, her med RockShox-dempere og SRAM-komponenter.
Evil Following, her med Fox dempere og Shimano-komponenter.

Evil-importør JBS Sport melder at prisnivået vil ligge rundt det samme som forrige utgave av sykkelen, og at den er tilgjengelig for bestilling i disse dager.