Mille Johnset, som går inn i sin andre og siste juniorsesong, fortsetter på Atherton Racing, nå med lagets egenproduserte sykler. 

Den britiske søskenflokken Dan, Ghee og Rachel Atherton lanserer i år sitt eget sykkelmerke, Atherton Bikes, etter flere år på Trek sykler og på Commencal før det. Som en del av Atherton-laget vil også Johnset (17) sykle på det nye merket i år. 

Annonse

Les også: VM-medalje til Johnset 

Spent på sykkelen
Johnset har foreløpig ikke fått sin egen Atherton-sykkel. Den får hun først i mars. Så langt er det bare laget et par prototypesykler, men Ghee Atherton har med seg en på lagets samling i Malaga, som startet søndag. Der er også Johnset, og hun håper å få prøvekjøre noen turer i løpet av de tre ukene de skal være i Spania.

 – Sykkelen er visst veldig annerledes enn den jeg er vant til. Vi har samme dempere og bremser, men rammen er helt annerledes, og en del av de andre komponentene er også nye. Så det blir veldig spennende. Jeg har sykler fem år på Trek og likt den veldig godt, men det er gøy å prøve noe nytt, sier Johnset. 

Les også: Johnset inn på Trek racing 

Saken fortsetter under

De nye Atherton syklene har helt andre rammer enn det Mille Johnset er vant med fra før. Foto: Moonhead Media

Atherton-søsknene har fått med seg den kjente demper-makeren Dave Weagle på prosjektet. De har også med seg folk som tidligere jobbet på Robot Bike Co., samt at Piers Linney fra Dragon’s Den er medeier i selskapet. 

Les om Dave Weagles eget merke: Evil The Offering 

Atherton Bikes har også knyttet til seg folk fra Formel 1,  luft- og romfartsbransjen, og vil utnytte deres materialkunnskap og produksjonsprosesser kombinert med teknologi som 3D-printing for å levere helt spesialtilpassede rammer og sykler.  

I tillegg til å utstyre lagets ryttere med konkurransesykler, vil Atherton Bikes også være kommersielt tilgjengelig. Først vil Atherton Bikes produsere prototyper av utforsykler til lagets ryttere. Videre vil de slippe disse utfor syklene på markedet, så ve vel som flere ulike stisykler.  Årets utvalg er en introduksjonskolleksjon men etter hvert er ambisjonen å produsere en komplett linje av sykler til ulike formål og målgrupper. 

– Vi vet at å ha den riktige sykkelen for det Vår drøm er å kunne tilby gode sykler til alle, enten det er barn, stisyklister, sykkelpark-shreddere, eliteryttere eller elsyklister. 

Les også: Aaron Gwin til Intense 

Saken fortsetter under

Foto: Moonhead Media

Sterkere inn i rittsesongen
I vinter har Johnset lagt om treningen. Hun har trent mer styrke og kuttet noe ned på intervaller. 

– Jeg håper at ved å bygge mer muskler så vil det gå lettere å holde seg på sykkelen. At jeg mangler litt styrke i armene og kroppen generelt er en av grunnene til at jeg ikke har greid å stå imot store kompresjoner. Derfor har jeg trent mer cross-fit og hard styrke, sier Johnset. 

I fjor trynet hun på sju av åtte verdenscupfinalene hun startet i. 

– Verdenscupåpningen i Kroatia var det eneste rittet hvor jeg var på sykkelen gjennom hele finalerunet. Så målet for sesongen er i hvert fall å holde meg på sykkelen i flere finaler. 

Les også: Johnset over styret i Skottland 

Hektisk vårsesong
Johnset har lagt opp til en travel sesongoppkjøring inn mot de første rittene i april. De neste tre ukene skal hun være på samling i Malaga i Spania. Deretter blir det en uke samling i Portugal i mars. 

I starten av april reiser Johnset tilbake til Portugal for å kjøre en runde i den portugisiske cupen 13. til 14. april. Uka etter, sykler hun IXS-runden Maribor i Slovenia i påskehelga, mens verdenscupåpningen går samme sted søndag 28. april. 

Og Johnset gleder seg. 

– Jeg er tryggere på meg selv denne sesongen, men også litt mer nervøs. Nå vet jeg jo hva som venter. Det blir uansett deilig å ha mer enn fem dager på sykkelen før den første verdenscuprunden, slik det ble i fjor. 

Rachel Atherton, som har vært mentor for Johnset i flere år, er glad for å ha med seg den norske junioren videre. 

– Mille har vært en del av laget vårt i flere år nå gjennom Atherton Academy, og hun er en man skal holde øye med. Nå som vi lanserer vårt eget uavhengige lag, er det viktig å støtte opp om unge, lovende kvinnelige utøvere. Mille er en som har alt; hun har en flott personlighet, leverer gode resultater, er i en alder av 17 år en flott ambassadør for sporten vår. Derfor er jeg utrolig glad for at Mille nå er med oss som en fullverdig del av laget i år. 

I tillegg til Johnset og Atherton-søsknene er Charlie Hatton en del av laget denne sesongen. Han sykler i menn elite. Planen er å sykle alle rittene i verdenscupen samt utvalgte Crankworx- og Red Bull-ritt. 

– Det blir deilig å ha mer enn fem dager på sykkelen før den første verdenscuprunden, slik det ble i fjor. 

Interessert i utfor? Her har vi samlet alt om norske ritt og ritt i utlandet, rittresultater, nyhetssaker og rittreportasjer fra rundbane, maraton, enduro og utfor. 

Dette er den nye utforsykkelen til Atherton Bikes. Foot: Moonhead Media