Aaron Gwin til Intense

Etter en skadepreget fjorsesong går utforstjerna Aaron Gwin inn som medeier og stjernesyklist på Intense sitt nye verdenscuplag.

Sist oppdatert: 24. januar 2019 kl 17.02
PÅ NYTT LAG: Både Intense og Aaron Gwin kommer fra California. Nå forener de sine krefter for å innta utforsirkusets øverste plasser.
PÅ NYTT LAG: Både Intense og Aaron Gwin kommer fra California. Nå forener de sine krefter for å innta utforsirkusets øverste plasser.
Lesetid: 4 minutter

Med seg på det nye Intense-laget får Gwin den høyreiste australieren «Crocodile» Jack Moir og den regjerende amerikanske mesteren Neko Mulally. 24 år gamle Moir har syklet for Intense sitt verdenscuplag i fire år allerede, mens Mullaly er med Gwin over fra The YT Mob.

Intense-gründer og sjef Jeff Steber er fornøyd med igjen å ta utforsatsingen opp på aller høyeste nivå.

TØFF TRIO: Neko Mulally, Aaron Gwin og Jack Moir utgjør Intense sitt nye verdenscuplag. De har likevel hver sine sponsorer for klær, hjelmer og sko.
TØFF TRIO: Neko Mulally, Aaron Gwin og Jack Moir utgjør Intense sitt nye verdenscuplag. De har likevel hver sine sponsorer for klær, hjelmer og sko.

Vi har testet flere av Intense sine sykler de siste årene.

«Som en merkevare har vi brukt det siste året på sjelegranskning. Det ble klart for oss at det som gjorde Intense så bra i begynnelsen var vår dedikasjon til utfor-racing. Våre største fremganger kom ut av det å ha toppsyklister som konkurrerte under de mest krevende forholdene som en del av vår R&D-prossess,» sier Steber.

«Vi lovte oss selv og selskapet at vi skulle gjenvinne vår posisjon på toppen av verdenscup-sirkuset. Så fort vi bestemte oss for det, var valget av syklister enkelt.» sier han.

 

MEDEIER: Gwin går inn både som eier og syklist på det nye Intenselaget.
MEDEIER: Gwin går inn både som eier og syklist på det nye Intenselaget.

«Jeg er stoka på dette nye kapittelet i min karriere, med Intense Bicycles og mine lagkamerater Jack og Neko. Jeg har vært kamerat med Jeff Steber en god stund og det å ha muligheten til å jobbe sammen nå er super-kult. Vi har de samme lidenskapene og vår kjærlighet for racing og syklist-utviklede super sykler har vært en stor del av livet vårt. Som syklist og lag-eier er jeg skikkelig begeistra for å drive et så legendarisk lag videre.» sier Gwin i en pressemelding fra Intense.

Laget kommer til å sykle på den nye M29-sykkelen som Jack Moir var med på å utvikle gjennom hele 2017-sesongen.

PRØVEKANIN: Jack Moir var viktig i utviklingen av den nye M29-sykkelen som Intense-laget skal bruke i verdenscupen.
PRØVEKANIN: Jack Moir var viktig i utviklingen av den nye M29-sykkelen som Intense-laget skal bruke i verdenscupen.

«Gjennom hele 2017-sesongen testet Moir en ny prototype nesten i hver konkurranse» forteller pressemeldingen fra Intense. Jeff Steber sjøl er kjent for å sveise sammen prototyper i aluminium før sykler blir satt i produksjon i karbon.

Det siste tiårets mest dominerende

Amerikanske Aaron Gwin de siste sju årenes beste verdenscupsyklist i utfor. Det vakte oppsikt da Gwin gikk fra Trek til Specialized etter å ha dominert verdenscupen i både 2011 og 2012.

Les om Gwins overgang fra Trek til Specialized her:

Les også om Gwins overgang til YT:

Gwin vant til sammen ni av tretten verdenscupritt i de to sesongene. Med en historie fra både BMX og motocross brukte Gwin kort tid fra han prøvde sin første terrengsykkel i 2008, til han dominerte utforsporten i 2011 og 2012. Etter de to suksess-sesongene på Trek-laget byttet Gwin til Specialized foran 2013-sesongen, bare for å oppleve at resultatene ikke ble de samme. Seierstørken i verdenscupen varte hele 2013-sesongen. Men så i sesongåpningen i Sør-Afrika i 2014 var Gwin tilbake på toppen av pallen. Også i 2015 åpnet Gwin verdenscupsesongen med en overbevisende seier i Lourdes i Frankrike. Og selv om ikke Gwin dominerte like mye som i 2011 og 2012 ble det enda en seier i verdenscupen i Østerrikske Leogang, og seier i verdenscupen sammenlagt.

Lagskiftet til det lille, relativt nyoppstartede sykkelmeret YT overrasket sykkelverdenen enda mer enn Trek-Specialized-overgangen. Og på YT-Mob som laget ble kjent som skulle Gwin finne tilbake noe av gammel form. I 2017 tok han tre verdenscupseiere. I Leogang, I Mont Saint Anne i Canada og i Val di Sole i Italia. Han tok også endelig en medalje i VM, en bronse og vant verdenscupen sammenlagt for femte gang.

2018 begynte nærmest som vanlig for Gwin med seier i den helt nye løypa i Lošinj i Krotia. Men i neste konkurranse i Fort William i Skottland tryna Gwin fra ledelsen og slo tommelen ut av ledd. Skaden holdt ham borte fra toppen av resultatlistene hele resten av sesongen.

Med 20 verdenscupseiere er Gwin den nest mestvinnende mannen i utforverdenscupen i historien. Greg Minnaar leder med 21 verdenscupseiere totalt. De kan begge komme til å øke antallet i 2019-sesongen. Det er bare å glede seg.

Publisert 24. januar 2019 kl 17.02
Sist oppdatert 24. januar 2019 kl 17.02
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen