Sykler til det norske markedet står fortsatt fast i Suez-kanalen

Skipet Ever Given ligger fortsatt i arrest i Suez-kanalen, og har sykler til norske sportsbutikker om bord.

Sist oppdatert 9. juni 2021 kl 12.51
sykler suez ever given norge
STÅR FORTSATT FAST: Selv om sjøtrafikken kunne gjenopptas, står fortsatt Ever Given i arrest, med hele lasten ombord. Foto: Foto: kees torn - EVER GIVEN, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org

Det var i slutten av mars 2021 at skipet Ever Given grunnstøtte i Suez-kanalen, og blokkerte en av de mest trafikkerte sjøtrafikkveiene i verden.

Følgene var mange, men for en allerede presset sports- og sykkelbransje som slet med leveringer ble det ikke noe mindre trøbbel. 

Selv om skipet til slutt ble dratt av grunn og trafikken kunne gjenopptas, har det ført til ytterligere større forsinkelser på havner rundt om i verden. 

Og floken er heller ikke løst for selve båten, som fortsatt ligger i arrest i påvente av oppgjøret rundt redningsaksjonen. 

Om bord på båten er flere tusen konteinere, og flere av disse inneholder sykler som skulle vært i norske sykkelbutikker. 

Det var NRK som først meldte saken. 

Norske Sport1-gruppen har fått merke dette. 

– Der har vi faktisk ni containere med 3200 sykler som fortsatt står. Mange skip har blitt forsinket. Vi opplever store forstyrrelser i logistikken ut fra Asia, med mangel på containere, sier Ole-Henrik Skirstad, som er administrerende direktør i Sport1-gruppen til NRK. 

Publisert 9. juni 2021 kl 12.51
Sist oppdatert 9. juni 2021 kl 12.51
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen