– Mange investerer enorme summer i sykkelen sin og det merker vi. Tyvene vet hva de skal se etter og har kontroll på hva det er enklest å selge videre, sier kommunikasjonssjef i Frende Forsikring, Heidi Tofterå Slettemoen i en pressemelding.

 

I pressemeldingen opplyses det om at ifølge Securmark sitt sykkelregister har 1 av 3 nordmenn blitt frastjålet sykkelen sin, og i fjor endte erstatningene på 100.423.000 kroner for sykkeltyverier. 12.657 saker ble meldt til forsikringsselskapene.

 

– I snitt kostet hver erstatning nesten 8000 kroner, men her er mørketallene enorme. Tenk på alle de syklene der ute som ikke er forsikret, som vi aldri får høre om, sier Slettemoen.

Frende anslår at bare en av fire politianmelder sykkeltyveri og aksjonsgruppen Ikke Stjel Sykkelen Min mener så mange som 55.000 sykler stjeles årlig. Det betyr at en sykkel stjeles hvert 10. minutt. 

Én ting er tyveri, noe annet er hvis du skader deg. Dette dekker for eksempel forsikringen du får inkludert hvis du løser lisens i NCF.  

Dette må du vite:

Ulike forsikringsselskap har ulike tilbud når det gjelder forsikring. I mange tilfeller vil det være nyttig å opprette en egen verdisakforsikring på sykkelen, hvis ikke innboforsikringen har god nok dekning. Sjekk derfor med ditt eget forsikringsselskap, og les vilkårene nøye.