Det var TV2 som først meldte saken

Stillingannonsen som ble delt på Facebook har fått mange reaksjoner i kommentarfeltet, de fleste av dem negative. 

Annonse

Der står det:

«Vi søker en sykkelmekaniker med enten fagbrev fra Tyskland, Danmark, eller minst ett års erfaring fra verksted ( Ikke montering) Søker må beherske engelsk og snakke norsk, eller minimum starte på norsk kurs parallelt . Du som rydder på slutten av dagen,- glem det! Vi tilbyr en rettferdig lønn og stor fleksibilitet med hensyn til din fritid, ferie ønsker, barn og andre private forhold. Korona vaksinerte vil ikke bli vurdert uavhengig av øvrige kvalifikasjoner. Dette blir for undertegnede og innehaver, en "lakmus test" på opplyste og våkne mennesker som tar ansvar for sin egen helse og evner å tenke selv. Beste hilsen grunder og innehaver Tonny Kolås»

Daglig leder Tonny Kolås sier til TV2 at han mener vaksinene ikke er trygge. 

– Ja. Jeg mener folk overlater alt for mye til myndighetene og store firmaer som tjener mye penger på dette. Jeg frykter de vaksinerte kan komme til å starte en ny stor pandemi i fremtiden, sier han.

Men til tross for dette sier han at kunder av butikken som har tatt korona-vaksinen er velkomne. 

– Men jeg mener at å vaksinere seg nå er et eksperiment, og jeg ønsker ikke å ha ansatte som er en del av dette eksperimentet, sier han til TV2. 

I saken fra TV2 reises det også tvil om lovligheten rundt å bruke slike forbehold i stillingsannonser. 

Dekkprodusenten ReTyre ved Alexander Gjendem Gjørven, som er en norsk gründerbedrift, går ut i kommentarfeltet og er blant de som reagerer kraftig. 

– Vi i ReTyre (sykkeldekkprodusent) tar sterk avstand fra slike holdninger, og avslutter umiddelbart vårt leverandørforhold med DGS etter å ha sett dette, skriver han i kommentarfeltet.