Hold myggen unna

Annonse

Tørt og fint sykkelføre og lange lyse kvelder kommer ofte med en siderett i form av hissig mygg. Evigunge stisyklister med ungdommelig sjarme er gjerne attraktive for små summende blodsugere. Ønsker du å opprettholde en høy blodprosent og unngå noe annet enn søt sykkelkløe bør du smøre deg inn med avskrekkende middel. Care Plus sin roll on skal ikke farge av på klærne og lukter ikke stort. Den fungerer også mot utenlandsk mygg. 

Myggmiddel

Care Plus Anti Insect 

 • Sensitive 60 ml
 • 179 kroner
 • Nomaden.no

Wax on, wax off

Du er ikke ungdom lenger hvis du har varme minner om Daniel-San og Mister Miyagi og klassiker-filmen Karate Kid. Neste gang du skal smøre kjedet kan du søke opp Peter Cetera-svisken Glory of Love på Spotify å drømme deg bort til bilvask og gjerdemaling mens du renser kjedet med Smooves egne kjederens og så påfører den voksbaserte kjedesmøringen. Smoove skal sørge for lav friksjon og god holdbarhet både for kjede og smøremiddel. I tillegg skal det sikre at kjedet holder seg rent og fint. 

SMOOVE_kjedeolje

Smoove kjedeolje

 • 120 ml
 • 189 kroner
 • Sykkelkomponenter.no

Ubeskjeden egenreklame

Du kan sikkert ha behov for en ny trøye i sommer Du kan i så fall benytte deg av et av våre abonnementstilbud å kjøpe Terrengsykkelabonnement med Terrengsykkels nye stisyklingstrøye laget av Trimtex. Trøya har subtil logoføring og nedtonet utforming, men viser likevel tydelig din tilhørlighet i klikken som leser av Terrengsykkel og kanskje bidragsyter på forumet på Terrengsykkel.no

TS-trøye-Trimtex

Terrengsykkel-abonnement med trøye

Peatys skogsskum

Få inn en god rutine med å vaske sykkelen rett etter tur så slipper du den ugne følelsen av å dra ut med søle på doningen. Har du en sprayflaske med sykkelsåpe klar til bruk der du avslutter sykkelturen går vasken på et blunk. Steve Peat har lansert sin egen produktserie med diverse flytende remedier. Loam Foam er vaskemiddelet som kommer ut som mykt skum ved bruk av den medfølgende sprayflasken. Kommer både i ferdigblanda litersflasker og i konsentrat for refill. 

Peatys_loam_foam

Peaty Loam Foam Vaskemiddel

 • 149 kroner for ferdigblandet litersflaske
 • Beach Mountain

Helt på knærne

De italienske beskyttelseseksperten hos Dainese var tidligere synonymt med utforbeskyttelse for overkroppen. På nittitallet omtalte vi beskyttelsesdraktene til utforsykling bare som Dainesen. 

Med stor erfaring innen motorsykling vet Dainese hvordan de beskytter kroppen mot skader og slag. Knebeskytterne Enduor Knee Guard 2 er av den kraftige sorten. De er bøyd til å passe knærne i sykkelstilling. Beskyttelsen er en kombinasjon av hardt skall og mykere beskyttelses-gummi. Nett-struktur på beskyttelsen skal gi god lufting. Tynt stoff i knehasene skal sikre komfort, mens ekstra beskyttelsesputer på innsiden av knærne sparer deg for blåmerker der knærne dæljer inn i sykkelramma både ved fall og under energisk friskussykling. 

Dainese_knebeskyttere

ENDURO KNEE GUARD 2

 • Dainese.com
 • 1100 kroner

Gulvbeskytter

Dessverre foregår ikke alle sykkelturer i solskinn og på tørre stier. Det hender vi kommer gjørmete hjem, også på våre lokale turer. For å unngå grus, gjørme og sølevann utover parketten kan det vært smart med en entrématte lik de som brukes i kontorbygg og i butikker. 

Pure-mattene fra Aj Produkter har vinyl-gummiert og vanntett underside og overside i stiv nylon. Matta suger opp fukt og søle og kan både støvsuges og maskinvaskes ved behov. Den kommer i flere størrelser, enten du vil beskytte hele gangen, eller bare ha en matte å sette fra deg skoene på. 

Entrematte_clean

Entrematte pure

 • 1500 x 900 mm
 • 470 kroner eks moms 
 • Ajprodukter.no

Som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel