Hjem
 / Slik beskytter du mobiltelefonen på tur - Terrengsykkels hverdagstips

Slik beskytter du mobiltelefonen på tur - Terrengsykkels hverdagstips

Når du skal ha med mobilen på tur er det greit at den ikke går i stykker på veien. Putt den i en pose.

Sist oppdatert 27. oktober 2014 kl 07.30
VANNTETT: I Ikeas Istad-poser ligger mobilen trygt. Her sammen med lommebok.
VANNTETT: I Ikeas Istad-poser ligger mobilen trygt. Her sammen med lommebok.

Du kan finne mange fancy mobilhylstre og holdere i butikken, men det viktigste er å beskytte telefonen mot fukt. Enten du sykler med mobilen i baklomma på trøya, i shortsen, eller i en sekk kan du banne på at den blir utsatt for fuktighet. Du svetter og det kommer alltid en regnskur. Det samme gjelder i og for seg kameraet, hvis du da ikke er fornøyd med mobilen som kamera da.

En billig, enkel og praktisk forsikring mot fuktskadet telefon er en zip-lock-pose i plast. Ikea har et rikt utvalg av slike i flere størrelser. Posene på 1,2 liter er mer enn store nok til mobiltelefon og et par sedler. Du kan også bruke de samme posene til å ta med tørre sokker, niste eller annet du ønsker å holde fritt for svette underveis. De minste Istad-posene til Ikea har også plass til telefonen og er enda rimeligere. 19 kroner for 30 poser á 0,4 liter og 30 poser á 1 liter er en liten investering for å trygge en dyr telefon, samt muligheten til å dele turen på Instagram og ringe hjem ved behov. Posene kan du bruke flere ganger.

Personlig har jeg ofte med lommebok på tur. Her har jeg trikkekort, kredittkort, ID og annet. Denne er det også greit å holde sånn noenlunde tørr. Enten går den i samme pose som mobilen, eller jeg sprer dem på to poser for bedre plassering i rygglommene.

Publisert 27. oktober 2014 kl 07.30
Sist oppdatert 27. oktober 2014 kl 07.30
Relaterte artikler

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo | Tlf: 21 95 14 20

Ansvarlig redaktør: Erlend Sande  | Nyhetssjef: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes  | Øyvind Aas (permisjon)

Kommersiell leder: Alexander Hagen  | Prosjektleder event: Lisa Kvålshaugen Bjærum | Daglig leder: Anne Julie Saue