Nå sitter den !

Vi har gitt Fabric sitt cageless-system en ny sjanse - nå sitter flaska.

Sist oppdatert: 2. mai 2016 kl 08.00
Lesetid: 5 minutter

For en stund tilbake publiserte vi vår test av Fabric sin Water Bottle. Til tross for korrekt montering opplevde vi å miste begge de to flaskene vi testet i løpet av kort tid. 

forumet opplyste flere brukere at de ikke hadde hatt det problemet. Vi tok derfor kontakt med importøren for å be om en ny mulighet til å teste produktet. Vi fikk opplyst fra importør Beach-Mountain i Trondheim at noen de første partiene med flasker hadde hatt trøbbel, men at dette ikke lenger var tilfelle. Derfor fikk vi tilsendt fire nye flasker.

Disse har blitt grundig testet over flere dager i røft terreng. Vi opplevde ikke å miste noen av flaskene, til tross for flere timer i teknisk terreng over flere dager. Ettersom montering og bruk ble gjort på samme måte som første test, må vi derfor gå ut i fra at det var en feil med de første flaskene vi fikk tilsendt. Vi kan derfor stryke både vårt utsagn om at systemet ikke holder flasken fast til sykkelen, og testens konklusjon om at man bør kjøpe noe annet. 

Under kan du lese vår opprinnelige test av systemet: 

Fabric sin flaskeholderløsning er ekstremt enkel og tilsynelatende veldig smart. 

 

Fabric Water Bottle

 

Pluss:

 • Lav showroom-vekt på knottene,

 • Enkel montering,

 • Veldig ryddig utseende på sykkelen uten flasker.

Minus:

 • Holder ikke på flaska,

 • Krever egen flaske

 • Skjør flaske.

Vi fikk først øynene opp for Fabrics minimale løsning for flaskebæring før Eurobike i fjor høst. Da vi møtte Fabrics representanter i Cannondale og GT-standen ble vi fortalt at systemet både var til terreng- og landeveissykling. Fabric er forresten eid av Cycling Sports Group som også eier GT og Cannondale.

Flere i Terrengsykkel-redaksjonen, og kanskje undertegnede spesielt er litt ekstra opptatt av flaskeholdere. Vi opplever at dette enkle tilbehøret ofte blir tatt for gitt og oversett av kresne terrengsyklister. Greit, bruker du drikkesekk kan du la være å bry deg om flaskeholdere, men ønsker du å ha en flaske tilgjengelig i ramma på sykkelen bør du bry deg om god flaskeholderfunksjon.

En god flaskeholder har ikke så mange oppgaver, men den bør mestre de den har på en god måte.

 • Den bør være lett å montere.

 • Den bør være lett å få flaska inn og ut av.

 • Den bør holde trygt på flaska, også i steinete og realt slagete terreng

 • Den bør være lett

 • Den bør ikke ødelegge flaska over tid. 

Tilsynelatende både enkle og selvfølgelig krav til et produkt som har én oppgave.

Likevel er det mange holdere som ikke fikser alle disse oppgavene.

Kunne Fabrics minimalistiske løsning løse oppgaven?

Fabrics løsning består av to plastknotter som skrus fast i flaskeholderfestene på sykkelen din. Disse knottene passer så inn i spesielle spor på Fabrics egne flaske(r). Ett sett med Fabric Water Bottle består av fire knotter med skruer, samt én flaske. Med fire knotter kan du utstyre to sykler med to knotter hver. 

Flaska fra Fabric har stor fylleåpning, skrukork, og stor og myk drikketut. Den rommer 0,6 liter. Flaska er litt hard å klemme på. Hardere enn vi ideelt sett hadde ønsket oss, men ikke hardere enn at vi lett klemmer inn den væsken vi trenger. Sporene til festeknottene er ganske så dype, men gjør ikke flasken vond å holde. Flasken er BPA-fri og kommer også den i en rekke farger. 

130 kroner for to flaskeholdere og en flaske er en god pris. Vanlige flasker koster ofte alene fra en 50-lapp og opp til omlag 100 kroner. Gode flaskeholdere får du fra rett rundt 100-lappen. Ønsker du deg flere flasker vil hver Fabric-flaske koste 130 kroner, og du vil etterhvert sitte med mange knotter til overs.

Fabric sier at løsningen gjør sykkelen din mer elegant, samtidig som den holder flasken trygt og solid. Med knottene montert ser det unektelig veldig ryddig ut. Knottene synes nesten ikke, og du kan få dem i en rekke farger. Med flaske på knottene ser det også fint ut, om enn noe uvant.

 

Vi monterte Fabric-løsningen på to sykler av typen rittfulldemper, fylte to Fabric-flasker, og satte av gårde ut i terrenget.

Allerede i første utforkjøring, på noe grov grus, spratt den ene flaska av sykkelen. Da den traff bakken sprakk den, slik at alt innhold rant utover skogbunnen. Resten av turen ble en tørst affære for den ene syklisten.

I neste utforkjøring skjedde akkurat det samme med den andre flaska på den andre sykkelen. Den spratt av, traff bakken, og sprakk. Enda en tørst syklist.

Fabric cageless Water Bottle kunne ha vært en god ide, hvis det hadde fungert. Kanskje kan det fungere til landeveissykling, men da kun på ganske fine veier. I tillegg er det klønete å kun bruke en type flasker. Til et maratonritt med mulighet for langing av flasker underveis, vil en rittsyklist gjerne ha bruk for 4-5 flasker i løpet av rittet. Da blir det ganske dyrt og upraktisk å kjøpe Fabrics pakkeløsning hver gang.

Uansett, skal du sykle i terrenget bør du ikke kjøpe Fabric Water Bottle. Løsningen holder ikke godt nok på flaska og flaska sprekker for lett.

Kjøp noe annet!

 

Publisert 2. mai 2016 kl 08.00
Sist oppdatert 2. mai 2016 kl 08.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen