Med disse kule greiene gjør du verksted, sykkel og hode klare til tidenes sykkelsommer

Har du plass bør du unne deg et hjemmeverksted som inspirerer deg til å hente det beste ut av sykkelen din. Er du ivrig bør du ha en hjelm som beskytter ekstra godt og en senkepinne som gir deg maks utbytte i terrenget. Fem flotte greier fra Fox, P-Lindeberg, Troy Lee, PB Swiss og Granite Design.

Sist oppdatert: 12. juni 2020 kl 08.30
Granite design stash tool, PB Swiss tool-set, Troy Lee Stage, Fox Transfer, P-Lindeberg-benk.
RYDDIG UTSTYR: Mekkebenk, unbrakosett, integrert miniverktøy, lett helhjelm og lang senkepinne - unn deg noe nytt før sommeren virkelig setter inn.
Lesetid: 4 minutter

Nye senkepinner fra Fox

Fox har redesignet sin Transfer senkepinne på ganske drastisk vis. Både de dyreste Factory-pinnene og de litt rimeligere Performance-pinnene har fått ny utforming. De nye pinnene er 25 gram lettere enn forrige generasjon. Mer kritisk og interessant er det nå at de bygger vesentlig mindre enn før. Dette gjør at du kan få plass til lenger vandring på sykkelen din. Setepinnehodet har fått ny lav profil og den nederste delen av pinnen har blitt kortere. Begge deler gjør at du kan maksimere vandringslengden. 

Senkepinnen med 175 mm vandring er tre centimeter kortere enn på forgjengeren, mens den korteste Transfer-pinnen med 100 mm vandring er nesten fem centimeter kortere enn tidligere. 

Fox har også laget ny styrebryter som både er lettere og har bedre ergonomi enn forgjengeren. 

Fox-transfer-factory
Fox Transfer senkepinne

Fox Transfer senkepinne

Solid orden i sakene

Ønsker du å innrede et verksted hjemme trenger du en god benk og ryddige skuffer. P-Linbergs arbeidsbenk på hjul har tjukk lakkert trebenk og solide metallskuffer som kan trekkes helt ut. Gummiinnlegg i skuffen sikrer at verktøyet ikke skrangler rundt, mens solide hjul med lås sørger for mobilitet og stabilitet. 

Modellen her har ekstra overskap og verktøytavle, samt et dypt, låsbart skap til slangeløs guffe, dekk og olje. Også skuffene kan låses slik at du slipper at andre roter bort verktøyet ditt før du rekker det selv. 

P-lindberg-Arbeidsbord
P-Lindeberg Arbeidsbord på hjul

P-Lindeberg Arbeidsbord på hjul

Få mange gode mekketips i TV-serien Mekkeskolen:
Verktøyskuffens Pride 

Fargekodet sett med unbrakonøkler i kvalitetsstål med kulehode i den ene enden, er mange mekanikeres stolthet. Dette er unbrakonøklene som proffmekanikerne sverger til. De er vel så smarte for oss som skrur hjemme. Fargen på nøklene gjør det lett å holde orden i verktøyskuffen. I tillegg er det lettere å ta riktig nøkkel på første forsøk. Fargen er slitesterk pulverlakk. PB Swiss lager verktøy til proffmarkedet noe som sikrer at unbrakonøklene er av riktig størrelse og i et hardt metall slik at du ikke runder skruehodene på sykkelen din. God lengde på nøklene gir god kontroll på moment og skruing. 

PB-Swiss-unbrako
PB Swiss unbrakosett

PB Swiss unbrakosett

  • 707,50 kroner

  • elfadistrelec.no/

Bruk gjerne de nye fargerike nøklene dine til å sette sykkelen i stand før sommerferien. 

Lett helhjelm

Troy Lee Stage er som navnet tilsier laget for endurosykling der du gir bånn gass på fartsprøvene, samtidig som du trenger lufting i lange klatringer. Selv om det kan gå fort mellom furuleggene i enduro også, ønsker du ikke vekten til en fullverdig utforhjelm på hodet gjennom en hel dag med opp-og-ned-sykling. Troy Lee Stage veier mindre enn 700 gram, hakebøyle inkludert. I tillegg har den MIPS og utbyttbare puter. Skum i to tettheter skal sikre god beskyttelse enten du krasjer i høy eller lav fart. 

Troy-lee-stage
Troy Lee Stage

Troy Lee Stage

Verktøy i styrerøret

Cannondale var forut for sin tid med verktøysettet Tool Head Wrench for 13 år siden. Nå finnes flere varianter som ikke bare passer cannondale-sykler. Granite Design Stash Tool System lar deg stue bort nyttig verktøy i gaffelens kronerør, uten at du må gjenge opp røret før montering. Verktøyet erstatter stjernemutteren i kronerøret og inkluderer også en propp i bunnen slik at du unngår å fylle kronerøret med søle. Verktøysettet inkluderer unbrakonøkler i 2-2,5-3-4-5 og 6 mm, samt T25 Torcx-nøkkel og flat skrutrekker. Eikenøkler og verktøy for å stramme ventilkjernen følger også med. Hele verktøyet veier 135 gram inkludert en aluslire rundt selve verktøyet. 

Granite-Gear-Stash-Multi-Tool
Granite Stash Multi Tool

Granite Stash Multi Tool

Publisert 12. juni 2020 kl 08.30
Sist oppdatert 12. juni 2020 kl 08.30
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen