1. Førstehjelpskit

Når ulykken er ute, vil du være veldig glad for at du har denne i sekken. Her har du smertestillende som kan lindre brukne bein, sårvask, plaster og strips til små kutt, bandasjering av større sår osv. Kanskje ingen i turgruppa di skader seg, men kanskje dere møter på noen andre som trenger hjelp? 

Annonse

Det fins mange alternativer til førstehjelpspakker. Denne fra Evoc er vanntett og inneholder masse smarte ting som kommer godt med på tur. Det er også plass til å legge til andre ting, hvis du ønsker det.  

FØRSTEHJELP:  Her ser du noe av innholdet i EVOC sin førstehjelpspakke. I dette tilfellet er det lagt til superlim for kutt, smertestillende, tamponger for å stoppe neseblod (fungerer også utmerket hvis du behøver å lage bål) og gnagsårplaster. En dekkslange kan også komme godt med til bruk som eksempelvis fatle eller tornequet.  
 

Pris: 599,- 

Vekt: 380g 

VPG 

2. 113-appen 

Hvor ofte har du med deg kart eller vet nøyaktig for du er? Ambulansepersonellet vet kanskje ikke hvor Trulsrunden i Østmarka er, eller Speiderstien i Sogndal. Livsviktig tid går tapt fordi nødsentralen sliter med å spore opp pasientene. Hvis du ringer etter hjelp via 113-appen, sender den automatisk melding om hvor du er. Verdifull tid spart! 

Pris: Gratis 

Vekt: 0gr 

Appstore  

3. Nye holker til styret 

Spank SPIKE Grip 30 Lock-on 

Holker fra Spank med riller som skal gi god lufting til hånden, og virke støtdempende. Rillene skal også ha den funksjonen at holkene tilpasser seg hendene dine og gir et godt grep. Kommer i fire forskjellige farger slik at du kan matche sykkelen din. 

Pris: 259,- 

Vekt: 129g 

Bikeshop 

 

4. Luftige hansker 

Norrøna Fjørå Mesh Gloves 

Ingenting er mer irriterende enn svette og klamme hansker som virker mot sin effekt. Disse hanskene fra Norrøna er lagd med tøyelig netting og perforert kunstskinn i håndflaten som skal gi god lufting og godt grep.  

Pris: 599,- 

Vekt: 20gr 

Norrøna 

 

5. Raske briller 

Julbo Rush Reactiv 

Det er lurt å beskytte øynene. Julbo Rush har fotokromatisk line som blir automatisk mørkere og lysere, alt etter lysforhold. Stengene er justerbare sideveis, vertikalt og i lengde, det samme gjelder nesteputene.  

Pris: 2099,- 

Vekt: 38gr 

VPG 

 

6. Noe å sitte på 

Specialized WMNS Power Expert Mimic  

Ikke alle finner seg til rette på sykkelsetet. Et behagelig sete har også vært en stor utfordring for kvinner – tro det eller ei! Specialized hevder nå å ha løst problemet med sitt Power sete med MIMIC-teknologi, som tilpasser seg kroppen din for å gi deg den støtten du trenger. Setet skal hjelpe deg å yte på ditt beste og selv om det er laget for damer, skal det være mange herresyklister som sverger til dette setet. 

Pris: 1449,- 

Vekt: 200gr 

Sørensen Sykler