Deler av det norske utforlandslaget har vært i Spania på en mini-samling. Der traff regjerende norgesmester Emil Carlson den regjerende britiske utformesteren og den nye sykkelen hans.

Josh Bryceland er talentet som er tatt under vingene til verdensmester Steve Peat. I et intervju med Peaty som kommer i Terrengsykkel 24 (april/mai 2010) lanserer verdensmesteren unge Bryceland som fremtidens utforstjerne. Vi tok en rask titt på sykkelen hans, mens han trente i fjellene over Malaga i Spania.

Annonse

I fjor kjørte Josh en standard str L V10 fra Santa Cruz, men i år har han fått custom geometri: Lengre overrør, slakkere styrevinkel og bakramme fra Driver 8 - modellen (kortere kjedestag enn på V10) er bare noen av spesialtilpasningene Josh har gjort foran årets sesong.

Han har også spesiallaget nedre VPP link, slik at han kan kjøre demper med lengre slag (3") på bakdemperen. Sistnevnte gjøres ikke for å gi enda mer vandring, men for å gjøre det lettere for demperen å jobbe med de 10 tommene vandring som bakhjulet har.

  Utstyr

  Gir: SRAM X0

  Bremser. Avid Elixir

  Styre: Truvativ Boobar

  Stem: Direct mount Burgtec

  Kjedefører: MRP

  Hjul: Edge KARBON!!

  Krank: Truvativ Holzfeller

  Gaffel: Boxxer World Cup

  Bakdemper: Rock Shox Vivid m/ titanfjær

  Dekk: Maxxis