INGRID SOFIE BØE JACOBSEN

 • Født: 6 januar 1992
 • Fra: Halden
 • Klubb: Halden CK
 • Team: Sepura Toyota Racing with Birk
 • Meritter 2015 :
  - Sølv i VM sprint
  - 4.plass i EM sprint
  - NM-gull sprint
  - Vant Norgescupen rundbane
  - 1.plass Terrengsykkelrittet 2015

VM-sølvet til Bøe Jacobsen var Norges eneste medalje i VM 2015, og andreplassen i VM kom også på toppen av en EM-prestasjon Jacobsen er godt fornøyd med, etter at hun fikk svelget unna skuffelsen over plasseringen.

Annonse

– EM var en veldig god prestasjon for meg. Det var utrolig surt med fjerdeplass, men jeg tok meg til finalen i et veldig sterkt felt med ekstremt gode jenter, og det var selvsagt kjipt å velte, sier hun.

Saken fortsetter under

Ingrid Sofie Bøe Jacobsen VM-sølv Andorra
Ingrid Sofie Bøe Jacobsen sikret Norges eneste medalje i VM da hun tok sølv i sprinten.

Ingrid Sofie Bøe Jacobsen sikret Norges eneste medalje i VM da hun tok sølv i sprinten.

Sammenhengende opptur
Totalt sett ble 2015 en sterk sesong for jenta fra Halden, og en sesong der hun brøt nye barrierer. For det meste fikk hun gjennomført den treningen hun hadde lagt opp til, og fikk betalt deretter i gode resultater gjennom hele sesongen. Mai-juni var en tung periode med mye studier og skole, og derfor var det mye trening og ritt hun ikke fikk gjennomført som planlagt.

– Seieren i Terrengsykkelrittet er en jeg setter høyt. Det er noe av det tyngste jeg har gjort i mitt liv, sier Bøe Jacobsen.

Sprint-spesialisten vant historiens tyngste utgave av Terrengsykkelrittet på drøye fem timer.

– Det var stort for meg å vinne Terrengsykkelrittet, tatt i betraktning at som skjedde utenom syklingen i den perioden, og at jeg hovedsakelig satser på sprint.

Saken fortsetter under

Ingrid Sofie Bøe Jacobsen - Terrengsykkelrittet - Foto Snorre Veggan 1400x924
Terrengsykkelrittet er det tyngste Ingrid Sofie Bøe Jacobsen har gjort. Foto: Snorre Veggan

Terrengsykkelrittet er det tyngste Ingrid Sofie Bøe Jacobsen har gjort. Foto: Snorre Veggan

Store steg i rundbane
Videre tar Bøe Jacobsen også med seg sammenlagtseieren i Norgescup rundbane 2015 som et stort høydepunkt fra sesongen, og det lover godt for de målene hun har satt seg for sesongen 2016 og videre framover.

– EM og VM blir det viktigste i 2016, men skulle det skje at jeg kommer til OL, så ville det også være veldig spennende. Men OL må få lov til å bli en bonus. Med de kriteriene som ligger for uttak, og at det er rundbane som er den olympiske øvelsen i terrengsykling, blir det litt verre å komme med dit enn til EM og VM, sier Bøe Jacobsen.

– EM er i Sverige og det er spennende, og VM i Nove Mesto tror jeg blir kjempemoro. Der er det alltid en folkefest uten like, sier Bøe Jacobsen, som allerede har prøvekjørt løypene i flere verdenscupritt.

– Jeg håper å kvalifisere meg til både sprint og rundbane. Jeg har en jobb å gjøre med hensyn til rundbane, så det er mer et utviklingsmål enn et resultatmål, og kvalifiserer jeg meg i rundbane er det en konsekvens av at jeg trener bra, sier hun.

24-åringen utelukker ikke at rundbane kan bli enda viktigere for henne i framtida.

– På mange måter liker jeg å ta ett år av gangen, kunne gjøre justeringer underveis, og ikke planlegge så langt fram. Men det er et nytt OL om fem år, og det kommer sikkert andre ting i åra framover også. Jeg vil jo ikke gi meg etter 2016, sier Bøe-Jacobsen.

Men for kommende sesong er det EM i Sverige og VM i Nove Mesto som er de store målene, og Bundesligaritt i begynnelsen av april blir de første konkurransene for sesongen 2016.

Saken fortsetter under

Ingrid Sofie Bøe Jacobsen - Kypros 2015 - NCF Kuestenbrueck 1400x924
Sesongen 2015 startet på Kypros. Foto: Kuestenbrueck/NCF

Sesongen 2015 startet på Kypros. Foto: Kuestenbrueck/NCF

Starter på et høyere nivå
Etter kick-off for sesongen med Team Sepura første helga i desember, og omfattende testing av blant annet O2, laktat, maks-watt, terskel-watt og styrke med landslaget på Lillehammer 7. til 9. desember, er Bøe Jacobsen ivrig etter å komme i gang.

– Jeg er ikke så god på å huske nøyaktige verdier, men jeg vet at jeg er godt over det jeg leverte sist, sier hun, og legger til at hun er glad for å ha fortsatt støtte gjennom Team Sepura også i 2016.

– Laget og opplegget ser veldig bra ut i 2016. Vi begynner å få veldig proffe rammer for et norsk elitelag, og får mye ut av et ikke veldig voldsomt budsjett, sier Bøe Jacobsen, som er takknemlig for støtten og opplegget hun har rundt seg gjennom laget.

Livet er mer enn sykkel
Og selv om Bøe Jacobsen har store mål for 2016, vil hun også fortsette å studere ved siden av satsingen.

– Man sykler jo ikke alle de timene en er våken. Om jeg sitter med nesa i en bok når jeg skal restituere meg eller om jeg ser serier på iPad når jeg sitter i ro spiller egentlig ikke så stor rolle for kroppen, men jeg trenger noe annet å tenke på enn bare sykling, sier Bøe Jacobsen.