Tittelforsvarer Myriam Nicole fra Frankrike ledet etter at hun hadde kjørt sitt run, men sveitseren som syklet sitt run helt mot slutten av finalen slo Nicole med tre sekunder i de ekstremt harde forholdene i Leogang. 

– Jeg har ikke ord. Jeg visste ikke at jeg hadde vunnet før akkurat nå, så jeg trenger nok et par dager før det virkelig går opp for meg at jeg er blitt verdensmester, sa Balanche etter målgang. 

30-åringen tok med det Sveits’ første VM-gull i årets mesterskap. 

Topp 3 kvinner elite, VM utfor
1. Camille Balanche, Sveits, 5:08.426
2. Myriam Nicole, Frankrike, +3.130
3. Monika Hrastnik, Slovenia, +16.906

Fullstendige resultater 

Hjemmefavoritten Valentina Höll, som vant kvaliken på fredag, stilte ikke til start på finalen. Den østerrikske jenta gikk over fra junior og opp i eliteklassen denne sesongen, og har også vært erkerivalen til det norske utfortalentet Mille Johnset i flere år.  

For Johnset skulle årets VM vært hennes mesterskapsdebut på elitenivå, men årets terrengsykkel-VM går uten norske deltakere. Norges Cykleforbund har besluttet å ikke stille i mesterskapet på grunn av koronasituasjon og den generelle smitteutviklingen i Europa. Det betyr at selv om Johnset og profflaget hennes er tilstede i Leogang, fikk Johnset likevel ikke stille til start på VM i dag. Det norske utfortalentet er i Leogang sammen med laget sitt på gjennomreise mellom verdenscuprunden i Tsjekkia forrige helg og til neste verdenscuprunde i Slovenia neste helg,

Tidligere i dag syklet juniorene sine utforfinaler. Der ble det irsk og fransk seier. Elite menn sykler sin finale i ettermiddag, og avslutter årets terrengsykkel-VM i Leogang.