/ VM

Resultater fra Maraton-VM i Tyrkia

Ramona Forchini fra Sveits vant thilleroppgjøret om regnbuetrøya under maraton-VM i Tyrkia, mens Hector Leonardo Paez Leon fra Colombia vant overlegent i herreklassen.

Sist oppdatert: 25. oktober 2020 kl 15.33
Ramona Forchini fra Sveits vant maraton-VM 2020
Ramona Forchini fra Sveits vant maraton-VM 2020 i Tyrkia. Skjermdump
Lesetid: 2 minutter

Ramona Forchini vant det 80.9 kilometer lange maratonrittet ett sekund foran veteranen Maja Wloszczowska fra Polen, og den sveitsiske jenta tok med det sin første VM-tittel – på første forsøk. 

– Dette var mitt aller første maraton-VM, så jeg visst ikke hva jeg kunne forvente. Det var hardt og bratt, og jeg er utrolig sliten og lykkelig nå. Det er jo en drøm for alle syklister å vinne regnbuetrøya, sier 26-åringen etter målgang. 

Bak Forchini og Wloszczowska fulgte Ariane Lütti og sørget for dobbelt sveitsisk på pallen. Lütti var inne ett minutt og 22 sekunder bak Forchini. 

Overlegen seier i herreklassen
I herreklassen dominerte colombianeren Hector Leonardo Paez Leon. Den regjerende maratonverdensmesteren gjorde unna sine 110 kilometer på 4:19:50, etter å ha syklet alene de siste milene. Tiago Ferreira fra Portugal tok sølv fora Martin Stosek fra Tsjekkia på tredjeplass, to og et halvt minutt bak 38-åringen fra Colombia.

Årets verdensmesterskap i maraton gikk i Sakarya i Tyrkia, rett øst for Istanbul. Med nærmere 30 varmegrader og en svært bratt og krevende løype, var årets maraton-VM en real kraftanstrengelse.

Rittet var på 110 kilometer fordelt på tre runder i den bratte, krevende løypa for menn, og 80.9km for kvinner. 

Totalt var det 106 deltakere fra 27 nasjoner påmeldt til mesterskapet: 69 i herreklassen og 37 i dameklassen. Maraton-VM gikk uten norske deltakere i år på grunn av koronasituasjonen og smitteutviklingen i Europa og ellers i verden. 

Topp 3 menn elite
1. Hector Leonardo Paez Leon, Colombia, 4:19:50
2. Tiago Ferreira, Portugal, +2:20
3. Martin Stosek, Tsjekkia, +2:35

Topp 3 kvinner elite
1. Ramona Forchini, Sveits, 3:42:18
2. Maja Wloszczowska, Polen, 3:42:19
3. Ariane Lütti, Sveits, 3:43:40

Fullstendige resultater kommer

I fjor var det Ole Hem som ble beste norske i maraton-VM, med sin 13. plass i det 91 kilometer lange rittet i Sveits. Hector Leonardo Paez Leon fra Colombia vant herreklassen. 

Regjerende verdensmester i rundbane, Pauline Ferrand Prevot fra Frankrike vant dameklassen i fjor. Hun stilte imidlertid ikke til start på maraton-VM i Tyrkia. Ferrand Prevot ble for øvrig også europamester i rundbane sist helg.

Neste gang det er norske utøvere på plass i et VM, er i desember. Da arrangeres tidenes første VM i e-sykling. Der stiller to av Norges mest meritterte og erfarne terrengsyklister: Borghild Løvset og Vidar Mehl

Maraton-VM 2020
Hector Leonardo Paez Leon forsvarte VM-tittelen fra i fjor da han kom alene til mål under årets maraton-mesterskap i Tyrkia. Foto: Arrangøren
Publisert 25. oktober 2020 kl 15.33
Sist oppdatert 25. oktober 2020 kl 15.33
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen