/ VM

Løvset mister maraton-VM

Borghild Løvset har ikke fått noen god start på sesongen. Sjukdom og formsvikt gjør at hun må stå over VM i maraton 27. juni.

Sist oppdatert: 4. juni 2015 kl 11.07
Borghild Løvset går glipp av VM i Val Gardena i slutten av juni. Her fra Neptunrittet i fjor. Foto: Kristoffer H. Kippernes
Borghild Løvset går glipp av VM i Val Gardena i slutten av juni. Her fra Neptunrittet i fjor. Foto: Kristoffer H. Kippernes
Lesetid: 2 minutter

– Jeg kunne reist til VM og håpet på det beste, men dessverre er jeg satt sammen slik at jeg vil at ting skal fungerer perfekt. Det har blitt for mye denne våren med full jobb og full satsing. Noen B-løsning er liksom ikke et alternativ, sier Løvset, som er skuffet over å miste VM.

– Det er selvfølgelig ikke noe moro, men samtidig er det godt å ha tatt en beslutning slik at jeg kan nullstille og prøve å starte på igjen, sier hun.

Sammen med Hildegunn Gjertrud Hovdenak og Gunn-Rita Dahle Flesjå er Løvset en av tre utøvere som var tatt ut til å representere Norge i VM i Val Gardena i Italia 27.juni. Men Løvset har vært plaget av sjukdom og manglende overskudd i flere uker.

– Jeg har slitt med helsa den siste måneden. Jeg har hatt bihulebetennelse og deretter ettervirkninger av den, blant annet mangel på vitamin B12. Kombinert med veldig mye på jobb har det gitt lite med overskudd. Jeg måtte stå over EM på grunn av dette, sier Løvset, og legger til at hun også måtte stå over EM i Tyskland i mai på grunn av dårlig form. 

Les også: Slik trener Løvset inn mot sesongen 

– Heldigvis føles det ikke så surt, siden jeg har jobba 100 prosent og ikke satsa slik som tidligere, sier Løvset, som har deltatt i VM to ganger tidligere.

– Jeg får bare ønske de to som drar dit lykke til, så får jeg være hjemme og jobbe de siste ukene frem mot ferie i stedet, sier Løvset.

Løvset vet imidlertid godt hva som venter for Dahle Flesjå og Hovdenak. Rittet som i år er VM i maraton kjøres årlig i samme løypa, og Løvset syklet der i fjor. 

– Jeg har sykla løypa tidligere. Det er ei skikkelig klatreløype, med latterlig bratte bakker, og det går i høyden, så det blir også en utfordring. Men det er et utrolig fint område. Det er som å sykle rundt i et postkort, sier Løvset.

Les også: Endelig klar for maraton-VM 

B Løvset - Murdoch 1400x924
I BIRKEN 2014 var Borghild Løvset suveren, og hun satser på å være på plass igjen i august. Foto: Kent Murdoch

I BIRKEN 2014 var Borghild Løvset suveren, og hun satser på å være på plass igjen i august. Foto: Kent Murdoch

Publisert 4. juni 2015 kl 11.07
Sist oppdatert 4. juni 2015 kl 11.07
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen