UCI VM ANDORRA

 • Sted: Vall Nord, Andorra

 • Dato: 31. august-7. september

 • Program:
  1/9: VM rundbane Eliminator, Trials lag-VM
  2/9: Rundbane stafett, trials semifinale menn elite 20
  3/9: Junior-VM rundbane, Trials semifinaler menn elite 26
  4/9: U23-VM rundbane, trials semifinale menn elite 26
  5/9: VM rundbane menn/kvinner elite, VM Trials menn elite 26
  6/9: VM utfor menn, kvinner, junior
  Fullstendig program 

 • Hjemmeside VM 

Da Norges Cykleforbund presenterte landslagstroppen til VM onsdag ettermiddag, var det fire juniorgutter på rundbane, en rundbanerytter i menn U23, to kvinner, en mann til trials og en mann i utfor på lista til mesterskapet, som går i Andorra 31. august til 7. september.

Annonse

– Det har vært en vanskelig uttaksprosess ettersom VM går på 1900 meter over havet. I utgangspunktet hadde vi ikke tenkt til å ha med juniorer på et mesterskap i høyden, men de fire har prestert så bra gjennom sesongen at de fortjener en sjanse. Laginnsatsen var veldig god i EM, og vi har håp om å få et par ryttere på topp 20, sier landslagssjef Eddy Knudsen Storsæter.

Innafor på første mulighet
Martin Siggerud er en av de fire juniorgutta som er tatt ut til VM i Andorra. Han gleder seg til utfordringene, men hadde ikke regnet med å bli tatt ut til VM allerede første sesongen.

– Jeg har hatt VM i tankene nesten helt siden jeg startet å sykle, men jeg hadde ikke forventet å bli tatt ut på første forsøk. Jeg hadde vel egentlig lagt det litt fra meg før sesongstart, i og med at det går i høyden i år. Men at jeg ble tatt ut allerede i år viser at forbundet har troa på yngre utøvere og tørr å satse på fremtiden, sier Siggerud, som er eneste førsteårsjunior.

Les også: Trigges av å smake på høyere nivå 

Saken fortsetter under

Martin Siggerud EM 2015 - Kent Siggerud 1400x924
Martin Siggerud kjørte bra nok i EM i Italia i juli til å sikre seg en plass i VM-troppen. Foto: Privat

Martin Siggerud kjørte bra nok i EM i Italia i juli til å sikre seg en plass i VM-troppen. Foto: Privat

At han er yngst i troppen og yngst i klassen, skremmer ikke 17-åringen fra Soon CK.

VM-TROPPEN

 • Terreng rundbane
  - Kvinner elite:
  Gunn-Rita Dahle Flesjå, Sola CK/Multivan Merida
  - Menn U23:
  Sondre Kristiansen, SK Rye/Team Lillehammer Powered by Sport 1 & Scott
  - Menn junior:
  Petter Fagerhaug, Team Lillehammer Powered by Sport 1 & Scott
  Sigurd Salberg Pedersen, TVK sykkel
  Eirik Pettersen, Team Lillehammer Powered by Sport 1 & Scott
  Martin Siggerud, Soon CK

 • Terreng Sprint
  - Kvinner elite:
  Ingrid Sofie Bøe Jacobsen, Halden CK/ Sepura Toyota racing with Birk

 • Trial
  - Menn elite:
  Eirik Ulltang, Hardanger Sykkelklubb

 • Utfor
  - Menn elite:
  Isak Leivsson, Sandnes Sykkelklubb

Det kan bli tatt ut flere ryttere etter helgens World Cup i Italia

Først og fremst håper han å suge til seg erfaring og lære av de beste i verden. Men han ambisjoner om å sette seg i respekt under mesterskapet.

– For meg er dette en sinnssykt "motivasjons boost" både her og nå, og for videre satsing, og når jeg har kommet meg helt til VM så har jeg selvfølgelig lyst til å prestere, sier han.

– Jeg har jeg ikke satt ett akkurat nummer. Klaffer utstyr, kropp og hode, er målet topp 30. Men jeg har en liten drøm om å komme meg inn blant de topp 20. Hvis jeg klarer å være blant de 10 beste førsteårsjuniorene, skal jeg være godt fornøyd i mitt første VM. Jeg gleder meg stort til å representere Norge i VM i Andorra, og jeg er klar til å gi gass, sier Siggerud.

Spent på høyden
Mengdetreningen og grunnlaget er nå i boks, og de siste to ukene er det finpussen og spissingen som gjenstår. Der kjører Siggerud mye av det samme som han gjorde inn mot NM og EM i juli og mot juniorserien i Danmark forrige helg.

– Nå er det mer intensiv trening før jeg slipper opp de siste dagene, sier Siggerud, som er spent på hvordan kroppen vil reagere på 1900 meter over havet.

– Dette med høyden blir litt spennende, da jeg ikke har noen erfaringer med det tidligere. Kan hende det blir litt enten eller: Enten så tåler kroppen det bra, eller så kan det bli veldig tungt. Det vil tiden vise, sier han.

Medaljesjanser for kvinnene
Landslagssjef Eddy Knudsen Storsæter mener Gunn-Rita Dahle Flesjå og Ingrid Sofie Bøe Jacobsen er klare medaljekandidater på sine respektive øvelser.

Les også: Jacobsen en velt unna EM-pallen 

– Gunn-Rita ligger som nummer to i verdenscupen, og har vært sterk i hele år. Pallen er absolutt realistisk og med fullklaff kan det også bli VM gull. Hun har god erfaring med å sykle løp i høyden og har en andreplass fra World Cup i tilsvarende løype tidligere, sier landslagssjefen.

– Ingrid har kjørt tre sprinter tidligere i år som har endt i to seiere og en fjerdeplass i EM med velt i finalen. Hun er god nok for seier, og har forhåpentligvis marginene med seg i dette mesterskapet, sier Knudsen Storsæter.

Saken fortsetter under

Ingrid Jacobsen - Kypros 2015 - NCF Kuestenbrueck 1400x924
Både Gunn-Rita Dahle Flesjå (til venstre) og Ingrid Sofie Bøe Jacobsen er en medaljekandidater i VM. Foto:NCF/Kuestenbrueck

Både Gunn-Rita Dahle Flesjå (til venstre) og Ingrid Sofie Bøe Jacobsen er en medaljekandidater i VM. Foto:NCF/Kuestenbrueck

Kristiansen mer å gå på

Sondre Kristiansen har prestert innenfor uttakskriteriene når han har kjørt internasjonalt, og Knudsen Storsæter tror fortsatt han har mer å gå på.

Les også: Nest beste U23-rytter i Baku 

– Kristiansen syklet et veldig bra løp i Danmark i starten av august. For å prestere på dette nivået er man også avhengig av en god startposisjon, noe Sondre nå har, sier Knudsen Storsæter.

Saken fortsetter under

Sondre Kristiansen training Baku June 10-15-Foto Eddy Knudsen Storsæter 1400x924
Sondre Kristiansen var nest beste U23-rytter under European Games i Baku i juni. Foto: NCF

Sondre Kristiansen var nest beste U23-rytter under European Games i Baku i juni. Foto: NCF

Ulltang og Leivsson til trials og utfor
– Eirik Ulltang gjorde et veldig bra EM og ligger som nummer 12 i World Cupen sammenlagt. Han skal være god nok for en topp 10-15 plassering, sier Knudsen Storsæter.

– Isak Leivsson har løftet seg etter en litt tung sesongstart til å være en stabil finalerytter i utfor. Han ble nummer 29 og 32 på de to siste World Cupene, og kan klare topp-20 plassering i VM, avslutter landslagssjefen.