Alle de fire norske juniorene var inne blant de 40 beste, og det er landslagssjef Eddy Knudsen Storsæter godt fornøyd med.

– Jeg er veldig fornøyd. Målet på forhånd var alle innenfor topp 40 og to mann topp 20. Vi lyktes nær opp til dette. Petter gjorde et veldig bra disponert løp og fikk ut maksimalt av det han hadde inne. Petter hadde åttende beste tid, sier Knudsen Storsæter fra Andorra.

Annonse

Han er også godt fornøyd med Eirik Pettersen, som ikke fikk noe optimal start på sitt løp.

– Eirik gjorde et kjempeløp. Han var sist ut av stadion etter en stopp foran, kjører seg opp 70 plasser og sjuende beste rundetid på siste runde. Da er det meget sterkt å bli nummer 26, sier han.

– Høyden taklet de godt, de kjørte etter planen og disponerte som planlagt, legger Knudsen Storsæter til.

Fagerhaug var inne 5:59 bak Simon Andreassen fra Danmark, som vant rundbanerittet med tida 1:13:27. De andre norske var Eirik Pettersen på 26. plass, Sigurd Salberg Pedersen på 37. plass og Martin Siggerud på 39. plass. 

Tirsdag kjørte Ingrid Sofie Bøe Jacobsen inn til sølv på VM-sprinten.
Les mer: Vant VM-sølv etter spurtoppgjør  

Topp 3 rundbane menn junior
1. Simon Andreassen, Danmark, 1:13:27
2. Maximillian Brandl, Tyskland, +0:47
3. Egan Bernal, Colombia, +1:19

Fullstendige resultater 

Les også: Flere juniorer enn seniorer til VM 

I morgen er det duket for U23-klassen, og da skulle Sondre Kristiansen egentlig kjørt, men han er blitt syk og kjører derfor ikke. Dermed er Gunn-Rita Dahle Flesjå neste norske utøver. Hun kjører sitt rundbaneritt på lørdag. 

– Gunn-Rita vet vi er kapable til å vinne etter kjøring før i år. 1 verdenscup seier to sammenlagt i verdenscupen og verdensmester maraton. Hun fikk en matforgiftning rett før siste WC og det har hengt i en stund, men går bedre for hver dag så vi har trua på ett godt ritt og da er alt mulig, sier Knudsen Storsæter. 

Les også: Har respekt for høyden i VM