/ VM

5. plass på generalprøven før VM

Lars Granberg kjørte seg næringstom inn til 5.plass på UCI-rittet i Tsjekkia, som opplading til VM kommende søndag.

Sist oppdatert: 20. juni 2016 kl 07.27
Lars Granberg (foran til venstre) kjørte inn til 5.plass i UCI-rittet i Tsjekkia i helga, til tross for kramper og stjernesmell. Foto: Kristin Baisgård
Lars Granberg (foran til venstre) kjørte inn til 5.plass i UCI-rittet i Tsjekkia i helga, til tross for kramper og stjernesmell. Foto: Kristin Baisgård
Lesetid: 2 minutter

Kramper og stjernesmell til tross, Lars Granberg gir seg sjøl godkjent for generalprøven i Tsjekkia på lørdag, der han ble nummer fem.

– Det ble en bra plassering, og jeg er brukbart fornøyd ut ifra tingenes tilstand, sier Granberg.

31-åringen, som kjører for Team Sepura Toyota racing with Birk, har hatt en vår preget av alt annet enn optimal VM-forberedelser.

I starten av april tryna han på seg ribbeinsbrudd under maratonritt i Tyskland.

Les også: Topp 15 uten Paracet og Ibux  

I hele mai slet Granberg med virus, som han ikke oppdaget før det gikk skikkelig tungt under etapperittet La Rijoca Bike Race i Spania helga før 17. mai. Da måtte han bryte etter første dag.

Han måtte stå over Norgescupstarten Montebellorittet 21. mai, og fikk ikke gode tilbakemeldinger fra kroppen før under Krepserittet 12. juni. Det har tæret på grunnlagt så vel som tålmodigheten.

Les også: Viktig seier i Krepserittet 

– Jeg merker at jeg ikke har kjørt et skikkelig maratonritt siden World Series rittet i Belgia i slutten av april. Norske to-timers ritt er fullstendig verdiløse om en vil være best mulig i ordentlige maratonritt, sier Granberg.

Han var bare 19 sekunder fra pallen, men føler sjøl at tredjeplassen var utenfor rekkevidde med det treningsgrunnlaget han stilte med i helga.

– Skulle jeg ha tatt den, hadde jeg måttet hatt et 4-5 timers ritt helga før. Nå gikk jeg næringstom etter tre timer, og tapte flere minutter på kort tid, før jeg kom meg litt på slutten igjen. I tillegg kom krampa som jeg aldri før har kjent den helt på slutten, forteller han.

Viktig erfaring mot VM
Likevel ser Granberg på rittet som viktig erfaring og god trening før VM i Laissac kommende søndag.

– Jeg pleier aldri å få verken krampe eller gå tom, så dette var en sårt tiltrengt gjennomkjøring før VM! Jeg kan ikke gå på en stjernesmell der, sier Granberg.

Granberg, som sto over VM i fjor, har bygget hele sesongen 2016 rundt VM 26. juni.

Les også: Granberg satser alt mot VM 

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen. 

Publisert 20. juni 2016 kl 07.27
Sist oppdatert 20. juni 2016 kl 07.27
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen