Les også: I år skal gjørmemarerittet unngås.

I likhet med det tekniske maratonrittet Ultrabirken, har det vært tradisjon å offentliggjøre løypa like før start. Nå er løypekartet ute over årets utgave av Terrengsykkelrittet. I forkant av årets ritt har det vært lagt ned et betydelig dugnadsarbeid og forberedelser for å lage en så god og bærekraftig trasé som mulig. 

«Vi samarbeider med NOTS (Norsk Organisasjon for TerrengSykling) om utarbeidelse av en bærekraftig utvikling av løypen, hvor de kan bidra med en mer langsikt form for bygging og vedlikehold av stier.

Vi holder også en tett kommunikasjon med IF FRØY og Bymiljøetaten i planleggingen, slik at vi sammen kan gi dere en løype som utfordrer og underholder, både eliten og entusiasten. » skriver arrangøren på sine hjemmesider.

Løypekartet ser du nedenfor, og mer info og nedlastbart GPS-spor av løypa finner du på arrangørens hjemmesider.

08-43-32_lightboxorg
08-43-32_lightboxorg

Tidligere har rittet vært utsatt for sabotasje i form av fjerning av eksisterende merking og feilmerking rett før rittstart. Jørn Michalsen i arrangørklubben Frøy la fredag kveld ut denne statusoppdateringen, som tyder på at det har blitt gjort forsøk på å sabotere også i år.

Skjermdump fra Facebook:

Skjermbilde 2016-05-27 kl. 21.13.48
Skjermbilde 2016-05-27 kl. 21.13.48