100 påmeldt på under en time

Det var trøkk på linjene da Skaidi Xtreme åpnet online påmelding på onsdag.

Sist oppdatert: 4. februar 2017 kl 07.00
Lars Granberg fikk sitt comeback på Skaidi etter skadene han pådro seg da han ble påkjørt av en bil under trening i juli. Foto: Ziggy/Reklamehuset Nord
Lars Granberg fikk sitt comeback på Skaidi etter skadene han pådro seg da han ble påkjørt av en bil under trening i juli. Foto: Ziggy/Reklamehuset Nord
Lesetid: 2 minutter

De siste åra har det vært solid interesse for terrengsykkelrittet på Skaidi, men årets respons slår alle forventninger.

– Det har vært rekordpågang! I 2015 brukte vi fire døgn på å nå 100 påmeldte, i 2016 brukte vi ett døgn, og i 2017 gikk de første 100 plassene unna på 50 minutter, sier rittleder Odd Peder Wang-Norderud.

Fredag formiddag var det over 150 påmeldte, og fra 2012 til 2016 har rittet tredoblet deltakelsen: fra 107 i 2012 til over 300 i fjor.

Les også: Kremen av Finnmark på 48 timer 

Skaidi Xtreme arrangeres lørdag 2. september. Løypa er ny hvert år, men ligger på mellom 40 og 45 kilometer, der vinnertida blant elitegutta er på rundt 2.5 til tre timer. Rittet er kjent for å være krevende med mye relativt grovt terreng, og trekker hvert år et sterkt felt av både nasjonale og internasjonale ryttere så vel som aktive mosjonister og turryttere.

Karl Platt, Søren Nissen, Hielke Elferink, Ariane Kleinhans, Sally Bigham, Pia Sundstedt og Jenny Stenerhag er noen av utlendingene som har preget rittet, mens Geir Lien, Lars Granberg, Lars Ragnar Manengen, og Hildegunn Gjertrud Hovdenak er blant de norske som har hevdet seg. 

Slik gikk Skaidi Xtreme 2016: Nissen og Elferink overlegne i Skaidi 

Saken fortsetter under

Hielke Elferink - Skaidi Xtreme 2016 - Ziggi - Reklamehuset Nord 1400x782
Hielke Elferink under Skaidi Xtreme 2016. Foto: Ziggi/Reklamehuset Nord

Hielke Elferink under Skaidi Xtreme 2016. Foto: Ziggi/Reklamehuset Nord 

Det er ikke bare Skaidi som opplever stor pågang. Også på Trans-Østerdalen var pågangen over all forventning da påmeldingen åpnet i forrige uke.

Les også: Rekordinteresse for Trans-Østerdalen 

Konseptet har tatt av
Løypa er ny hvert år, men filosofien er den samme som alltid: her er det ingen fordel å ligge på hjul, ingen raske grusveier, kun pluss/minus fire mil med ATV-spor, og spennende Finnmarksnatur, sier Wang-Norderud.

– Tanken bak Skaidi er at altfor mange fokuserer mye på perser og merker. Vi sykler fordi vi elsker å sykle, sier han.

Skaidi på snø
Allerede 1. april arrangeres det sykkelritt på Skaidi. Da er det tjukksykkel som gjelder, men etter samme mal: Slipp skuldrene ned og kos deg.

Wang-Norderud forventer mellom 60 og 80 deltakere, og mens store deler av Norge mangler snø, har de godt med slikt.  

– 1. april er normalt en periode med gode snøforhold og for å si det sånn: Vi har snø nok, ikke vært så mye snø på Skaidi siden år 2000, sier han. 

Publisert 4. februar 2017 kl 07.00
Sist oppdatert 4. februar 2017 kl 07.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen