– Det er de hardeste fire milene jeg har syklet

Debuterte til seier i Skaidi Xtreme.

Sist oppdatert: 2. september 2017 kl 16.28
Thomas Engelsgjerd debuterte til seier i Skaidi Xtreme. Foto: Frank Rune Isaksen
Thomas Engelsgjerd debuterte til seier i Skaidi Xtreme. Foto: Frank Rune Isaksen
Lesetid: 3 minutter

Thomas Engelsgjerd og Hildegunn Gjertrud Hovdenak vant Skaidi Xtreme. Begge ledet fra første tråkk, og begge vant med solid margin.

– Jeg åpnet hardt og fikk en bra luke, og etter cirka 20 minutter ledet jeg med et minutt. Det holdt jeg sånn pluss-minus resten av rittet, sier Engelsgjerd, som hadde over ett minutts margin til Lars Granberg i mål.

Topp 3 menn elite
1. Thomas Engelsgjerd, Halden CK/Swix Hard Rocx, 2:13:05
2. Lars Granberg, CK Haugaland/ Birk Sport Racing powered by Abax, 2:14:19
3. Vidar Mehl, Raufoss & Gjøvik SK/Swix Hard Rocx, 2:16:00

Fullstendige resultater alle klasser og distanser 

Slik gikk det i fjor: Nissen og Elferink overlegne i Skaidi 

– Du får ingenting gratis
Skaidi-debutanten var overrasket både over hvor tøff løypa var, og arrangementet som helhet.

– Det er de hardeste fire milene jeg har syklet. Det var 1200 høydemeter på fire mil, det var bare sti, og det var bare jobbete sti. Her måtte du slite for hver meter, og sluttet du å trå, så stoppet du med en gang. Her fortjente du hver eneste meter. Men selv om det var tungt så var det også veldig syklebart, sier Engelsgjerd, og roser arrangøren både for løypa og for arrangementet og rammene rundt.

– Dette er helt unikt og noe jeg absolutt anbefaler alle fra Sør- og Østlandet å prøve seg på. Helga er en kjempepakke med masse forskjellige opplevelser, og det er så mye mer enn bare sykkelrittet, sier han.

Årets utgave er den femte i rekka, og arrangøren feiret med tidenes lengste og bratteste løype:  1200 høydemeter på 41.6 kilometer.

Les også: Kremen av Finnmark på 48 timer 

Saken fortsetter

Ingvar Omarsson - Lars Granberg - Thomas Engelsgjerd - Vidar Mehl - Odd erlend Hansen Berg - Daniel Boberg Leirbakken - Skaidi Xtreme 2017 - Foto %22Ziggi%22 Wantuch 1200x800
Thomas Engelsgjerd debuterte til seier i Skaidi Xtreme, mens Lars Granberg ble nummer to, og Vidar Mehl. Islandske mester Ingvar Omarsson (til venstre) ble nummer fire, Odd Erlend Hansen Berg og Daniel Boberg Leirbakken ble nummer fem og seks. Foto: "Ziggi" Wantuch

Thomas Engelsgjerd debuterte til seier i Skaidi Xtreme, mens Lars Granberg ble nummer to, og Vidar Mehl. Islandske mester Ingvar Omarsson (til venstre) ble nummer fire, Odd Erlend Hansen Berg og Daniel Boberg Leirbakken ble nummer fem og seks. Foto: "Ziggi" Wantuch 

Hovdenak utklasset konkurrentene
Hildegunn Gjertrud Hovdenak vant dameklassen med 17 og et halvt minutts margin til Nederlands mester i terrengsykling, Hielke Elferink, som slo Hovdenak i fjor. Seieren var også en slags revansj for sist helg, da hun ble slått hårfint i Birkebeinerrittet sist helg.

– Det var kjekt men hardt. Jeg hadde god klaring, så jeg kunne kjøre kontrollert, men det er ikke noe gratis her. Uansett er det deilig med en seier innimellom, sier Hovdenak.

For henne var høydepunktet i rittet å krysse løypa til barnerittet.

– Det var en ganske kul nedkjøring i skogen, og der traff jeg på en skokk unger som jeg hadde hatt på sykkelskole tidligere i uka. Det var artig å se hva de klarer nå, og jeg fikk heiet litt på dem også, forteller Hovdenak.

Tidligere i sommer vant Hovdenak dameklassen i Offroad Finnmark 300 med Team Terrengsykkels Rakel Birkeli som makker. Birkeli lå lenge godt an til andreplass på dagens ritt, men punkterte og måtte bryte.

Les også: Jentelag topp 5 i Offroad Finnmark 

Topp 3 kvinner elite
1. Hildegunn Gjertrud Hovdenak, Nesset CK, 2:57:42
2. Hielke Elferink, Craft Rocky Mountains/Nederland, 3:15:06
3. Tiina Idström, Team Kona Kilroy/Finland, 3:19:59

Hielke Elferink - Hildegunn Gjertrud Hovdenak - Tiina Idström - Skaidi Xtreme 2017 - Foto %22Ziggi%22 Wantuch 1400x933
Hildegunn Gjertrud Hovdenak vant med over 17 minutters margin til Hielke Elferink fra Nederland (til venstre) mens Tiina Idström fra Finland ble nummer tre. Foto "Ziggy" Wantuch

Hildegunn Gjertrud Hovdenak vant med over 17 minutters margin til Hielke Elferink fra Nederland (til venstre) mens Tiina Idström fra Finland ble nummer tre. Foto "Ziggy" Wantuch

Publisert 2. september 2017 kl 16.28
Sist oppdatert 2. september 2017 kl 16.28
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen