Manengen og Sundstedt best igjen

Flere av landets beste syklister lot seg friste av årets nykommer Skaidi Xtreme, og tok turen nordover til reinens kongerike.

Av: NULL
Sist oppdatert: 2. september 2012 kl 22.10
FØRST: Finske Pia Sundstedt vant den første utgaven av Skaidi Xtreme. Foto: skaidixtreme.no
FØRST: Finske Pia Sundstedt vant den første utgaven av Skaidi Xtreme. Foto: skaidixtreme.no
Lesetid: 2 minutter

Da syklistene hadde syklet i mål etter det 45 kilometer lange terrengrittet Skaidi Xtreme, var det klart for at reinsdyrene kunne innta høstbeitet sitt. Løypen til årets nykommer gikk nemlig i beiteområdet til Reinbeitedistriktet 21. For østlendinger som hadde tatt turen nordover, er dette å regne som rimelig ekstremt.

Fristet av dyretråkk

En uke etter at Lars Ragnar Manengen endelig krysset målseilet utenfor Håkonshall først av alle i eliteklassen, var han på plass i Finnmark der han blant annet fikk selskap av en annen østlending, Rune Høydahl. Begge hadde latt seg friste av terrengrittet i nord som kunne by på en løype der 41 av 45 kilometer gikk på sti eller i dyretråkk.

Manengen og Sundstedt best igjen

Det var tøffe forhold da de over hundre påmeldte syklistene stilte til start, og løypen som i utgangspunktet var særdeles krevende ble ikke mindre utfordrende etter regnvær. Lars Ragnar Manengen er i storform, og sikret seg den første seieren noen sinne i Skaidi Xtreme på tiden 2.24.13. På plassen bak Lillehammerrytteren fulgte, ikke veldig overraskende, terrengsykkelguruen Rune Høydahl. Han kom i mål på tiden 2.50.55. Bjørn Vidar Suhr sikret seg den siste pallplassen ett minutt og 16 sekunder bak Høydahl. Ikke overraskende vant finske Pia Sundstedt dameklassen, mens Hanne Trønnes ble nummer to foran Anne Beathe Lie.

Topp 10 herrer:

1. Lars Ragnar Manengen

2. Rune Høydahl

3. Bjørn Vidar Suhr

4. Stein Joks

5. Daniel Borberg Leirbakken

6. Stig Misund

7. Geir Lien

8. Lars Eftang

9. Alf Christian Losvar

10. Sven-Tore Nilsen

Topp 10 damer:

1. Pia Sundstedt 

2. Hanne Trønnes 

3. Anne Beathe Lie 

4. Kjersti Aanderaa 

5. Anita Alice Jørgensen 

6. Katrine Ahlsen 

7. Linda Isaksen 

8. Ellinor Andersen 

9. Eirin Sørhus 

10. Ida Karlstad

Publisert 2. september 2012 kl 00.00
Sist oppdatert 2. september 2012 kl 22.10
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen