Blytungt over vidda

Regn, mygg og flomstore elver gjør årets utgave av ekstremrittet Offroad Finnmark til et blodslit. Se filmen!

Sist oppdatert: 4. august 2017 kl 13.18
Årets utgave av Offroad Finnmark er våtere og tyngre enn vanlig, og deltakerne melder om blodtørste mygg på vidda. Monika Silvia Valm måtte kaste inn håndkleet i OF700 i går. Foto: Arrangøren
Årets utgave av Offroad Finnmark er våtere og tyngre enn vanlig, og deltakerne melder om blodtørste mygg på vidda. Monika Silvia Valm måtte kaste inn håndkleet i OF700 i går. Foto: Arrangøren
Lesetid: 2 minutter

Vinnertidene ligger an til å bli minst 10 prosent bak normalen på grunn av de tunge forholdene i løypa, både for OF700 og OF300.

Team Terrengsykkels Rakel Birkeli og makker Hildegunn Gjertrud Hovdenak ligger an til soleklar seier i dameklassen i OF300.
Se filmen 

Produsert av Frikant Media for Skaidi Xtreme 

De to jentene sa også i forkant av rittet at ambisjonen var å vinne.

Les også: – Vi går for seier   

Med lavere fart blir deltakerne også lettere bytte for myggen, som er mer plagsom i år enn tidligere.

– På sjekkpunktet i Karasjok er det helt kaos på myggsida. Når selv finnmarkinger klager over at det plagsomt med myggen, da er det ekstremt, sier Odd Peder Wang-Norderud, som vant OF150 sist helg.

Les også: Spurtoppgjør i Offroad Finnmark 

Wang-Norderud, som er rittleder for Skaidi Xtreme, forteller at normalt er den verste myggplagen over i begynnelsen av juli.

– I år kom våren svært sent, samt at det var rekordmye snø i vinter, og derfor ligger det fortsatt snø på steder i fjellet der det ikke skal ligge snø på denne tida av året, og det gjør at myggsesongen er blitt forskjøvet, forklarer han.

Men Wang-Norderud mener myggen bare er en plage. De virkelige utfordringene med så våte forhold er at det blir svært mye vann i elvene, at underlaget blir ekstra sleipt, og at selv gruspartiene som normalt er raske, lettkjørte fartsetapper blir tunge og tidkrevende. Det merkes ekstra godt mot slutten av rittet.

– Løypa mellom de to siste sjekkpunktene er tung, og spesielt fra Jotka til mål. Det er ingen sjarmøretappe. Der er det mange tøffe klatringer, og det går utrolig tregt, sier Wang-Norderud.

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen. 

Publisert 4. august 2017 kl 13.18
Sist oppdatert 4. august 2017 kl 13.18
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen